Световният съвет на църквите призна за специализиран партньор организацията Международна православна благотворителност



Световният съвет на църквите (WCC) призна организацията Международна православна благотворителност (IOCC) за специализиран партньор в социално-църковната дейност. Това ще рационализира сътрудничеството между двете институции, казаха представители на организацията.

Признанието е кулминацията на дълги и продуктивни отношения, фокусирани върху подкрепа за нуждаещите се по цял свят.

От самото си създаване Международна православна благотворителност работи в сътрудничество със Световния съвет на църквите по различни инициативи за спешна помощ. Фокусът на общите усилия е върху църковно-социалната дейност, а тяхно вдъхновение са думите на Спасителя: „истина ви казвам: доколкото сте сторили това на едного от тия Мои най-малки братя, Мене сте го сторили“ (Мат. 25:40).

Като всеправославна служба, Международна православна благотворителност дава ясен пример какво можем да постигнем, когато работим за обща кауза“, каза Константин Триантафилу, главен изпълнителен директор на организацията.

Партньорствата отвъд граници винаги са били от ключово значение за работата на Международна православна благотворителност. Когато обединим усилията си, за да служим на хората, които се нуждаят от помощ, в крайна сметка сме много по-ефективни. Това означава, че можем да достигнем до повече хора и да им предоставим необходимата практическа помощ, откликвайки на призива на Христос.“

Световният съвет на църквите е общност от 350 църкви от над 110 държави по света, в това число много православни юрисдикции от Близкия Изток. Член на Съвета е и Вселенската патриаршия.

Световният съвет на църквите представлява над 500 милиона християни от цял ​​свят. Международна православна благотворителност е социално-филантропският клон на Асамблеята на каноничните православни епископи на САЩ. От създаването си през 1992 г., организацията предоставя помощ и програми за развитие на стойност над 715 милиона долара в 60 държави.

 

Снимка: IOCC

Източник: basilica.ro

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...