Добре дошъл, Big Brother!Може да харесате още...

19 Отговори

 1. Дон Кихот каза:

  Това не е религиозен материал. Има ли някой, който да определя тематиката на сайта, или всеки прави тук каквото си иска?

 2. ta6evv каза:

  Много добър анализ на положението.Добре погледнато от друг ьгьл.Ьгъл на свободомислещия човек.

 3. Дон Кихот каза:

  ПОКРЪСТВАНЕТО НА ДИВАЦИТЕ: ЕДИН АМЕРИКАНСКИ МИСИОНЕР В ШУМЕН ПРЕЗ ХІХ ВЕК. – http://blog.360.yahoo.com/pavel_st_georgiev/

 4. петко каза:

  Добре дошли са само идващите с мир!
  А на Буш бих казал GO HOME!

 5. evfimiya каза:

  po-duhovito neshto ne byah chela otdavna! bravo! naistina ne e religiozen material no e chudesen i otrazyava istinata. i zasho li shte idva g-n bush? da si opravi po-dobe negovite si bakii…

 6. ... каза:

  Защо да не е религозно. Показва как някой богвотрят някав си човек. Така си е, как може да нарушават свободата на софиянци и всички други заради някакв си паляк. И ако тоя е толкова демократичен, защо се налагат такива мерки за сигурността му, вижда се просто каква му е демокрацията. Това е просто един цирк на наще политици, поредния им цирк. Срам и позор за всички ни. Да се оставам да ни третират като терористи.

 7. missi каза:

  този материал като ,че ли повече подхожда на http://www.pravoslavie.domainbg.com/
  Обикновено техните апокалиптични възгледи са в такъв унисон.

 8. mmm каза:

  Материалът изобщо не е за този сайт, ама понеже авторът му е редактор тук, преценил е, че може да публикува каквото си иска. Така де, щом Буш може да прави каквото си иска, що пък Православие БГ да не може 🙂

 9. Anima_Mea каза:

  Зле списано, и нищо не казващо.
  Когато тов.Путин беше тук да не би цяла София да не бе блокирана? И скоростно се махнаха и скелето и специалната обвивка на купола на Св.Ал.Невски! Тогава обаче лявата и червенееща журналистика не надаваше апокалиптични вопли.

 10. Idiot каза:

  Може да е най-якият човек на най-силната държвава, но все си мисля к`во шубе берат хамериканците. Може да е най-силният човек в света, но е затворник. Не може да пръдне без тайните служби да не му анализират пръднята. Или да влезе познае жена си, без да не разберат агентите. Горканчо!!!

 11. Дон Кихот каза:

  Да положиш душата си за народа
  автор: Панайот Маджаров
  издателство Ваньо Недков
  раздел Възраждане. Освободителни борби
  година на издаване 2007
  ISBN 9789549462166
  тегло 236грама
  размери 22×14.5
  8.00 лв.
  http://www.helikon.bg/?act=books&do=detailed&id=127138

  Общ рейтинг: (0 гласа)Инфо | Mнения

  „Да положиш душата си за народа (Български свещенослужители участници в Освободителното движение на Одринско (1895-1913)“ е опит да се възкреси част от имената на свещенослужителите, обрекли се в името на свободата на бащината си земя.
  В основната си част това са възпитаници на българската семинария в Цариград и българските средни училища в Одрин, Солун, Битоля, Скопие, Серес. Минали през легална и нелегална борба, те са в центъра на делото за освобождение на българите и земите им, останали отново в робство след Берлинските решения през 1878 г.
  Няма българско селище обхванато от борбата за освобождение от турска робия, в което свещениците да не са взели дейно участие. Всичките тия мъже не са се поскъпили да поднесат пред олтара на Отечеството най-скъпия дар – живота си.

 12. Дон Кихот каза:

  Аз бях лична охрана на Хитлер 1940 – 1945
  автор: Рохус Миш
  издателство Фама
  раздел Биографични и автобиографични романи
  година на издаване 2007
  ISBN 9789545972638
  тегло 345грама
  размери 21×14
  12.99 лв.
  http://www.helikon.bg/?act=books&do=detailed&id=127092

  Общ рейтинг: (0 гласа)Инфо | Mнения

  Рохус Миш е единственият още жив от личната охрана на Адолф Хитлер. Последният войник, напуснал бункера на фюрера на 2 май 1945 година. Той е сред малцината свидетели, видели с очите си безжизнените тела на диктатора и Ева Браун, сгърчени на едно канапе в убежището от бетон и стомана. Тогава есесовецът Рохус е бил на 27 години, а днес е 89-годишен пенсионер, станал неочаквано известен в цяла Германия.
  През петте години, прекарани до Хитлер, животът на Миш представлява поредица от кратки истории, любопитни и отблъскващи, но хвърлящи силна светлина върху голямата История. Спомените му са незаменими свидетелства, ако искаме да разберем логиката, подхранвала и вдъхвала живот на Третия Райх.

 13. ... каза:

  mmm много правилно го каза

 14. chaste.tree каза:

  „Кесарят дохожда, за да огледа далечните си провинции и техните диви племена“… Моля Ви се, мигар Европа е „провинция“ на САЩ? Все пак сме „щат“ на ЕС, не на САЩ. А и тази тенденциозна автофобия, „българският синдром“, стига сте ни го пробутвали вече. Не всички българи са подлизурковци, не всички политици са блюдолизци. В тая страна има и честни хора и подобни афектирани „статии“ не разкриват истинския лик на народа ни. Изобщо всяка подобна генерализация говори за определени слаби страни в мисленето…

 15. andrey каза:

  Съгласен съм, че има много честни хора, но за съжаление те не са на власт в нашата страна, chaste.tree.

 16. aitter каза:

  Не схващате ли, че вие самите имате нужда да възприемате тоя образ като толкоза значим и за това го идеализирате така.

  Ако престанете да имате невротичната нужда от фигурата на всесилния баща и мръднете напред в душевно и духовно отношение, може и да почнете да се осланяте на Бога и Неговата Любов, бместо да стоите настрани от Него, щото е страшен и недостъпен. Та нали Иисус ни показа точно това ….

  Та върху темата – Буш – Буш, к’во толкоз. Естествено, че ще го охраняват. Инак цялата държава ще стане за резил. И ак оза вас лично цялата сцена е без значение, какво се вълнувате от тоза, че за други има такова и „почитат“ Буш – хора всякакви, не ги осъждайте!

  ПС: Моля да приемете това като подарени 5 стотинки, а не като осъждане. Инак, разбирам ви или поне ви влизам в положението.

 17. andrey каза:

  но нямам нужда от тях. А психоанализите си ги запазете за себе си. Ние дори не се познаваме с вас.

 18. salahadin каза:

  Още един път се убеждавам, че българите са безподобни русофили и именно затова са бедни! Така им се пада!
  Но се изумявам откъде вадят толкова дълги езици, с които да лижат руския ГЪЗ!

 19. петко каза:

  Моля, вземете мерки богоборци и българомразци да не тровят пространството на pravoslavie.bg.