Довиждане, владико!Може да харесате още...

9 Отговори

 1. Sylvia каза:

  Mnogo tochno kazano za diado Kiril! Bravo na avtora!!! Bog da prosti diado Kiril. Bog porugavan ne biva!!!
  Pochivai v mir vladiko!!

 2. Тр. Георгиева каза:

  Четох най-внимателно заключенията на патоанатомите и бе съобщено, че сърцето на митрополит Кирил е абсолютно здраво. Във фейсбук споделих публикации на силно съмняващи се гмуркачи ловуващи миди на същото място, които никога не са го виждали там. Има и други съмнителни обстоятелства около смъртта на владиката, като двудневното му отсъствие, без да се знае къде е бил. Но най-съмнителното е СКОРОСТТА с която искат да го погребат. Дава ли си някой сметка какъв абсурд е да се потули подобно нещо! Ако с един митрополит може да се случи това, какво да си мислят обикновените хора? В каква държава живеем? Полицията се занимава с група свиреща цял ден със свирки да им прави панорамни снимки!
  Да му е жив и здрав сина на Станишев, но той, както и Орешарски и Цветелин Йовчев не могат просто да подминат тази смърт, защото тя не е случайна! Тя е знакова. И трябва най-прецизно да бъде разследвана. Това безхаберие е срамно дори и клошар ако беше убит!
  А МИТРОПОЛИТ?

 3. TatyanaZ-V каза:

  Бог да прости дядо Кирил.
  Сега ние да се помолим за душата му ,както той ще се моли на Бога за спасението на България .
  А враговете му няма къде да се скрият,независимо от „ официалната версия” .Няма да ги спасят нито властта им,нито парите им,нито дебелите стени зад които се крият ,нито скъпите им автомобили,нито шизофренията им.За Божията справедливост прегради няма – и така до девето коляно.

 4. Валентин Велчев каза:

  Написаното е ИСТИНА: „В блатото на БПЦ той беше един от малкото енергични, дейни висши църковници. Епархията му беше може би единствената в България, в която се работеше, проповядваше, живееше, в която имаше просветна и социална дейност. Свещениците и паството го обичаха. Ето защо дядо Кирил беше жив укор, трън в очите на своите заспали колеги от Синода.
  Дядо Кирил беше твърд противник на архонтството, това позорно явление в днешното българско православие, когато паразити и олигарси получават църковни титли срещу парите си, понякога вонящи на кръв. След смъртта му архонтството вероятно вече окончателно ще завладее БПЦ.

  И накрая, като капак на всичко, беше русофил и приятел на руското Подворие в София. Това му докара злобата на самозваните “богослови“, “общественици“ и пишман-журналисти…“

  Бог да прости дядо Кирил!

 5. борислав Аврамов каза:

  Благодаря ти за точните думи Андрей! с няколко думи си изразил всичко което почувствахме днес.
  За един ден – деня на погребението на нашия Митрополит, неговият ръст се извиси в нашите очи и души в истинския си ръст на фона на блатото от малодушието и завистта. Невероятно как досега сме били слепи за виското христинско достойнство, което излъчваше Митрополит Кирил със всеки свои жест и с всяка своя дума.
  Той завърши пътя, опази вярата епархията и дори БПЦ и ни даде съвършен пример.
  По молтивите на светия наш Владика, Господи Иисусе Христе Боже наш, помилуй нас!

 6. Savel каза:

  Бог да прости дядо Кирил!
  Да му мисляат другите дето не се покоръават на пари и власт имащите. Mожеше да поискат втора медецинска експертиза???

 7. Ivan Nikolov каза:

  „Вътрешна чистка“,“Кръвопускане“,“затягане на редиците“ както искате го наречете,всяка мафия го практикува, „църковната“ също..това е БПЦ с 11 ДС агента, а останалите съмишленици..кое е за чудене,какво е за оплакване? Каквото е посяно,това се и жъне!

 8. анонимен каза:

  🙁 [i]Сърцето на Митрополит Кирил не беше болно[/i]Това което се опитват да тиражират разни хорица знайни и незнайни е индикация за това каква е държавата ни каква е църквата ни какво е обществото ни.Защото неизвестните около тази смърт са много а никой не си направи труда да разрови това толерирано от измисленият ни синод и измислената ни държава – убийство.Патриарха се хилеше на помена непосредствено след погребението на митрополит Кирил другите мълчат и потриват доволно ръце за следващите избори при които един „истински претендент“ по-малко.Убийството на всеки човек е грях но да убиеш православен архиерей – БОГ ДА ИМ Е НА ПОМОЩ НА ТЕЗИ ОТ ПЛОВДИВ ПРЕЗ ПЛЕВЕН СТАРА ЗАГОРА И ВРАЦА (не непременно в същия ред)

 9. истински човек каза:

  МИТРОПОЛИТ КИРИЛ НИКОГА НЕ Е ИМАЛ БОЛНО СЪРЦЕ… ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕ ЗНАЯТ.
  НЕ „БОЛНОТО МУ СЪРЦЕ“ А БОЛНОТО НИ ОБЩЕСТВО, ИМАТ ВИНА ЗА ТАЗИ СМЪРТ… ЕДНИ С РАВНОДУШИЕТО СИ, ДРУГИ С БОЛНИТЕ СИ АМБИЦИИ, ЗАВИСТ, АЛЧНОСТ, ПРЕСТЪПНИЦИТЕ- УБИЙЦИ ОВЛАСТЕНИ И НАКИЧЕНИ С ТИТЛИ, ЦЪРКОВНИ АТРИБУТИ, ПАТРИАРШЕСКИ КОРОНИ, ПО КОСВЕН НАЧИН СА СЪУЧАСТНИЦИ, МЪЛЧАНИЕТО И СПОТАЙВАНЕТО, СА НЕ ПО-МАЛКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ОТ УБИЙСТВОТО И …те си знаят НО И БОГ ГИ ЗНАЕ…БОГ ЗНАЕ И ВИЖДА ВСИЧКО