Кланица 22Може да харесате още...

10 Отговори

 1. Лъчо каза:

  Автора е прав, че ВСВ може да се нарича само безсмислена КЛАНИЦА! Категорично съм несъгласен обаче, да се набеждават обикновените немски войници , изпълняващи войнския си дълг, че за тях народите на изток от “Райха“ са нечовеци! Ясно е, че е имало множество немски войници, извършили безброй мародерства, но да се заклейми цяла една войска ми се струва меко казано некоректно! Относно Хитлер, е ясно, че това е един от най-големите злодеи на 20 век и в цялата човешка история, но също така е редно да се знае, че от православна гледна точка е абсолютно забранено да се твърди с категоричност кой е в мрака, сиреч в ада и кой не! Освен това жертвите на сталиновия терор са многократно повече, преди, по време на и след войната! Редно е да се извади на светло и сталиновия принос за подпалването на войната, нещо, което усилено се укрива от казионните историци! Мародерствата, извършени от руски войници при контранастъплението са в пъти повече и по-ужасяващи от немските такива!

 2. Лъчо каза:

  Вярно е, че и днес ксенофобията, расизма и национализма са модерни сред голяма част от жителите на Европа и Русия и всичко това се дължи на липсата на вяра в Христа! Светия мъченик Борис Неврокопски предупреждава, че ОБЕЗВЕРЯВАНЕТО води до ОЗВЕРЯВАНЕ! Хората в Европа и в Русия отдавна са отхвърлили християнството и днес са роби на идеологиите! На Запад робуват на идеологията на тоталитарния либерализъм и свръхтолерантността, на Изток се обграждат с конспиративни теории, антисемитизъм и носталгия по „светлото комунистическо минало”! Между хората няма единомислие, а само разделение! Ето защо, появата на тези човеконенавистни настроения някак си не е изненада! Хората нямат духовния имунитет на Христовата вяра и истина, хората следват дявола, а не Бога! Любовта между човеците е оскъдняла повече от всякога!

 3. прием ШУ 14 юли каза:

  В тази статия Хитлер се окачествява с най-ужасни определения, но мисля, че Сталин или Мао бяха много по-големи сатанисти от него. През 1941 г. СССР подготвяше нападение върху Германия и тя го изпревари само с няколко месеца. СССР избиваше собствените си граждани (жертвите се изчисляват на ок. 100 милиона), което не може да се каже за Германия.
  .
  Иисус в Евангелието от Тома –
  http://archiman.livejournal.com/

 4. Лъчо каза:

  [quote name=“прием ШУ 14 юли“]В тази статия Хитлер се окачествява с най-ужасни определения, но мисля, че Сталин или Мао бяха много по-големи сатанисти от него. През 1941 г. СССР подготвяше нападение върху Германия и тя го изпревари само с няколко месеца. СССР избиваше собствените си граждани (жертвите се изчисляват на ок. 100 милиона), което не може да се каже за Германия.

  Аз лично в списъка бих добавил и Ленин, поради простичкия факт, че той почти напълно унищожи руската църква и изби почти цялото духовенство за твърде кратък период от време! СССР беше ужасяваща империя на злото, която обрече на нещастие и мизерия милиони хора от много държави като нашата !
  Казионните историци не признават, че Хитлер е бил принуден да нападне довчерашния си съюзник! Всеки що-годе разбиращ от военно дело знае, че Сталин се е готвел за нападение и цялата червена армия е била подготвена само за атака, което обяснява и амбициозните планове на Хитлер за Блиц-криг и липсата на съпротива в началото.

 5. Лъчезар Харалампиев каза:

  Няма нищо по-лесно от това да сатанизираш Хитлер. Истината е обаче, че зверствата на националсоциализма не биха били възможни без философията именно на немските идеалисти и романтици, издигнала човешката воля в култ. Гьоте например си е позволявал да спори задочно с апостол Павел и също така е смятал, че само гениите продължават да бъдат „значими ентелехични монади“ в отвъдното. Става въпрос за един отколешен елитизъм, който само сублимира в изстъпленията на нацистите. А ако не беше Хегел, нямаше да има и Маркс. Та както виждате няма нищо чудно в това, че именно Германия е родилка на зрелите плодове на богоборческата европейска философия. Хитлер само яви истинското лице на бесовщината, завладяла западния ум след схизмата.

 6. Стефан Чурешки каза:

  Категорично протестирам срещу тази статия. Не ме интересуват нито руските, нито европейските, нито световните проблеми. Идеята да се осводоми от османска власт е идея българите да живеят щастилви, свободни и благоденстващи, като онова, което се нарича национализъм е твърде наивистично романтично селско читалщино изживяване на епико.митологичен култ, създаден в една чиста, наивистична и благородна среда на автентичната българска народопсихология. Национализмът на поболниците, защото българските революционери от Възраждането са интернационалисти, воглаве с Левски искаше етнотериториално обединение, което с емислеше за етап от реализирането на Велика България, която с емисли като чиста и свята държава в духа на християнските разбирания за святост и честота, свойствени на прекрасното българско християнство, прието от българите в най-красивия и достоверен вид на вярата. Освен това не позволявам за български герой като ген. Луков, убит от комунистите да се говори като за някой си.

 7. Стефан Чурешки каза:

  Не знам дали модераторите на портала ще пуснат този мой нуеместен коментар. Моят дядо, чиито ордени и сабя продадох за 2ОО лева за да мога да се наям беше офицер от българската войска. Като служител на българското ВКР преди 1944г. се е запознавал със секретни текстове и информация, която не е била масово известна. При една акция срещу партизаните във Врачанско дядо ми удря шамар на един игумен на манастир, защото е криел в обителта нелегален партизанин, въоръжен и готов да тероризира населението в името на святата комунистическа идея. Изпратен на курсове в Германия, защото в България не се е знаело дали ще воюваме със СССР дядо ми се промъква в щаба на немците и им взима всички планове за войната на Източния фронт. Пише доклад от 1ОО страници за българското правителство, в което прави констатацията, че Германия ще загуби войната и е опасно да се пращат българи на ИЗточния фронт. На два пъти разследван от бившата ДС , с досие от 39О страници с кодовото название „Враг“. Националист.

 8. Eleazar каза:

  Стефане, стига с този конекрадец Левски(така го описва З.Стоянов).
  Факт е че идеализма на читалищата не ни освобождава, дава обаче своя принос в осъзнаването на българската нация.
  Като цяло не разбирам защо си губим времето със идеологии, време е да се правят пари, да се любят хубавите жени, да се пие качественно вино..

 9. Стефан Чурешки каза:

  Драги Елеазар Леви, съгласен съм, че е време да се живее, но за това се иска ресурс, който е създаден по правило от други хора. Не съм съгласен с идеята на много расоносци, че всичко идва от Бога – има хора, които са дали своите приноси за да живеем свободно и щастливо с вино и жени и тез хора трябва да получат своята награда. За Левски пиша, защото това е най-сериозната масова митологема в българската културология от модерността, която в пропаганданата й затлачва истинските герои на историята ни, които са воините, учителите и светците и занижава изискванията на българите за национален авторитет, защото от времето на цар Симеон Велики ние сме свикнали прославените ни мъже на бойните поля да бъдат и големи книжовници. Иначе Левски не ме интересува, защото ако една 13ОО годишна нация ражда най-великия си син в последните 17О г., то тя очевидно не става и за чеп за зеле. Затова пиша за Левски, за който съм чел много смешни неща, а Захари е неук масон..
  http://chureshki.wordpress.com/

 10. Стефан Стефанов каза:

  „докато свят светува, хората ще се чудят: как един луд е могъл да застане начело на цивилизована европейска нация?”
  Този луд единствен предложи изход за великата германска нация от унижението, на което безмислено и ненужно я бяха подложили „нормалните”.
  В текста има смесване и объркване на понятията фашизъм и националсоциализъм, комунистите съзнателно ги смесваха, за да избегнат понятието социализъм, но при едно обективно изследване тази грешка не бива да се допуска, защото въвежда в заблуждение