На добър час, казаци!Може да харесате още...

19 Отговори

 1. Алекс К. каза:

  О, Андрей, не съскане, а рев ще чуем!

  От благочестивите християни, които наричат себе си „Интелектуалци”, а другите – „мутри”. Ще чуем, че и това им пречи да водят евхаристиен живот. Че и това накърнява техните конституционни права. Че и това им пречи да обичат ближните. И т.н.

  А новината е много хубава! Честито!

 2. VVPetkov каза:

  На фона на събитията в Подворието от последната половин година, когато с участието на „казаци“ изхвърляха редовни енориаши от храма, този коментар звучи доста абсурдно!

 3. Алекс К. каза:

  [quote name=“VVPetkov“]На фона на събитията в Подворието от последната половин година, когато с участието на „казаци“ изхвърляха редовни енориаши от храма, този коментар звучи доста абсурдно![/quote]

  Ами.. ако редовните енориаши не са в ред…

 4. Анди Базил каза:

  […]
  Защо триете коментари ??? Защо пренебрегвате мнението на огромното мнозинство енориаши от руската църква и триете коментари ??? Предлагам Ви направо да публикувате само „готини“ коментари…Предлагам Ви да нашишете и една стихосбирка, посветена на Игумена. Предлагам тя да бъде озаглевена: „ПОСЛУШАНИЕ, НЕ ЛЮБОВ“…
  Оставам С любов: Andy Basil

 5. Андрей Романов каза:

  [quote name=“Анди Базил“][…]
  Защо триете коментари ??? Защо пренебрегвате мнението на огромното мнозинство енориаши от руската църква и триете коментари ??? Предлагам Ви направо да публикувате само „готини“ коментари…Предлагам Ви да нашишете и една стихосбирка, посветена на Игумена. Предлагам тя да бъде озаглевена: „ПОСЛУШАНИЕ, НЕ ЛЮБОВ“…
  Оставам С любов: Andy Basil[/quote]
  Защо се трият коментарите – вж. условията на коментарната секция. Коментари, които са вулгарни или съдържат лични обиди и квалификации, не се допускат.

  Останалото са глупости.

 6. Алекс К. каза:

  мнението на огромното мнозинство енориаши от руската църква?

  хм… ако имаме предвид, че някои от редовните нередовни енориаши „не са сами”, тогава наистина излиза доста…

 7. Аркадия каза:

  цитирам Алекс К. :
  О, Андрей, не съскане, а рев ще чуем!
  От благочестивите християни, които наричат себе си „Интелектуалци”, а другите – „мутри”
  [/quote]

  Че защо е тая параноя? та чак и слухови халюцинации! та нали сега българските казаци ще се наредят сред „крепителите на Църквата“? та кой би могъл да възрази на това, че не какво да е, а „живите народни традиции и добрите нрави в нашето общество“ ще спасят света. звучи обезоръжаващо. аз лично се съмнявам, че и адовите порти ще им надделеят.
  това, което разклати надеждите ми, обаче, е следното изречение: “ Разбира се, в случая това не трябва да се разбира буквално, а като етнокултурно казашко общество, призвано да поддържа културните и религиозни традиции на казаците у нас.“ излиза, че е вятър работа и суета на суетите. язък! кой сега ще крепи Църквата?!…

 8. Мутра каза:

  Защо се трият коментарите – вж. условията на коментарната секция. Коментари, които са вулгарни или съдържат лични обиди и квалификации, не се допускат.

  Останалото са глупости.[/quote]

  Точно така, Андрей, поздравления – „глупости’ – това е най-точната квалификация, която подлъзнатите от Игумена (поради една или друга причина) и пишещите пасквили, дават на такива като мен. Най-хубаво е да си траем, нали така и да триете най-точните коментари за станалото…
  Искате Църква на конци…няма да я получите – „Бог поругаван не бива“ (Гал.6:7).

 9. Т. Георгиева каза:

  [quote name=“andrey“] Коментари, които са вулгарни или съдържат лични обиди и квалификации, не се допускат.
  .[/quote]
  Ако все пак допуснете такъв коментар той ще е свидетелство за здравният статус и духовният облик на „енориашите“ от блога на клеветата. Разбрах, че е имало истеричен изблик на някакъв младеж, поради което се е наложило да се потърси помощ и съдействие от полицията.
  В последните ли времена живеем, та се налага духовниците да служат в обстановка на кръгова отбрана?
  Евхаристия ли да служи отец Филип или да мисли кой психично болен ще го нападне?
  С какво право поставяте Божи свещенослужител в това положение?

 10. Климент Йорданов Буренков каза:

  Не разбирам смисъла на събитието, но ето и моят поздрав с идея за химн на софийското казачество 🙂 – [url]http://www.youtube.com/watch?v=dmxDvT1CgFM[/url]

 11. Алекс К. каза:

  [quote name=“Т. Георгиева“][quote name=“andrey“]
  Евхаристия ли да служи отец Филип или да мисли кой психично болен ще го нападне?[/quote]

  Психично болен все пак е по-добре отколкото безсъвестен.

  Половин година гледам БЕЗСЪВЕСТНИ хора, които БЕЗСРАМНО ЛЪЖАТ пред ТВ камера, пред медиите, по форумите. Лъжат и че те са – мнозинство.

  Някой ще направи ли блог за пияница и блудник, ще напише ли над стотина статии за неговите безобразия? Не, не и не. Дори и ако любовницата му години наред ограбва църквата.

  Така че на всички нормални хора трябва да e ясно, че става дума за добре организирана кампания по оклеветяване на чист човек. И в по-широк план – гонения на Църквата.

 12. Алекс К. каза:

  Ето! Най-после има реакция на тази публикация в „блог на клеветата”- дълъг списък на медийни публикации срещу игумен Филип.

  Ще напомня на драгитe читатели, че през февруари месец професор Калин Янакиев в присъствие на десетина свидетели обеща на игумен Филип Василцев медиен скандал, ако той нe позволи на професора да ръководи Руската църква.

  Да…. Да оценим титаническия труд на клеветниците! Обаче най-важното е, че професорът няма да командва в Руската църква в София!

  Нисък поклон на игумен Филип за това, за неговото мъжество, търпение и смирение!

 13. Бау! каза:

  Само да уточня, че публикацията в блога не е със статии срещу игумен Ф., а със статии, отразяващи скандала, в който той все пак има участие. Иначе, модераторът явно избирателно забелязва обидите, защото за мен и думите клеветник, лъжец, „не в ред“, „не са сами“ също са квалификации. Да не говорим за блудник, пияница и крадец, описващи реален човек. Интерпретацията за проф. Янакиев също е клеветническа, доколкото не отговаря на истината, ама е ок, щом е в защита на игумен Ф. И най-накрая-истерии и полиция в храма не е имало, слава Богу. Просто уточнявам.

 14. възпитан блогър каза:

  Е-е-е, Ваше Високопреподобие Алекс К., обикновено говорите благо, а сега – „блудник и пияница“, „не са наред“, и т.н. Вече доста време сте в България, не разбрахте ли, че блоговете не се занимават с личните недостатъци на хората, а с публичните им действия? Първото няма как да бъде доказано, а второто няма как да бъде отречено. Хубаво е, че имате енергия за дебат, но май само това. Нулева култура, жалко!

 15. Алекс К. каза:

  [quote name=“възпитан блогър“]Е-е-е, Ваше Високопреподобие Алекс К., обикновено говорите благо, а сега – „блудник и пияница“, „не са наред“, и т.н. Вече доста време сте в България, не разбрахте ли, че блоговете не се занимават с личните недостатъци на хората, а с публичните им действия? Първото няма как да бъде доказано, а второто няма как да бъде отречено. Хубаво е, че имате енергия за дебат, но май само това. Нулева култура, жалко![/quote]

  Извинявайте, че обращам вниманието на Вашите лични недостатъци, но ако ме смятате за „Ваше Високопреподобие“ (конкретен човек -нали така? както написахте в „блог на клеветата“), тогава имате нулев интелект – жалко!

 16. Алекс К. каза:

  В същност, много съм поласкан, че направихте труда да анализирате коментарите ми (избрахте само моите!) чак от март месец. Това означава, че имам не само енергия за дебат, а нещо повече. Доста повече. Много ви засегнах. И знаете с какво? С истината! Чухте ли израз „правда глаза режет”? Това е, възпитани господа блогъри.

 17. Галфон каза:

  Към Алекс К:

  КОЙ СТЕ ТОГАВА, МНОГОУВАЖАЕМИЙ ГОСПОДИНЕ !

 18. Алекс К. каза:

  [quote name=“Галфон“]Към Алекс К:

  КОЙ СТЕ ТОГАВА, МНОГОУВАЖАЕМИЙ ГОСПОДИНЕ ![/quote]

  Аз съм Алекс. А вие?

 19. Т.Георгиева каза:

  [quote name=“Галфон“]
  КОЙ СТЕ ТОГАВА, МНОГОУВАЖАЕМИЙ ГОСПОДИНЕ ![/quote]
  Но защо жадувате така да узнаете самоличността му? За да изпратите при отец Филип хора, които да изобличат съответния човек, че играе двойна игра, или че е с психични отклонения, че е бяс или чудовище? Ако не е идентифициран -това не е възможно нали?
  Лесна плячка е след това ? Прости хора, които до отидат и го оклеветят в България има. Това могат да сторят и много „християни“ А тия християни, на които не можете да дърпате конците и ги водите за носа като маймуни – тях обявявате за врагове на Църквата и ги преследвате.
  А пък професора е толкова глупав, че и неговия хъс и лична омраза използвате за да мели брашно във вашата воденица, ама той не се усеща. Затова казват, че омразата заслепява. Щеше иначе „професора“ да види на кого слугува.