На истината – без обич и с омерзениеМоже да харесате още...

11 Отговори

 1. Не гледам телевизия. Кое е това шоу? Кой е този канал? Кои идиоти го зяпат?

 2. Защо истината да няма цена? Има ли свещеници, които взимат пари за изповед – има. Един мой познат ми каза, че срещу 3000 лева е станал дякон в Бургас за да може фирмата му да ползва икономическите облекчения на БПЦ. Говори се, че на името на храм-паметник Св.Александър Невски са вкарани 100 ТИРА с пилета. Колко е цената на требите и на молитвите, които четат нашите духовни пастири? Преди време, когато почина моят обичан дядо аз бяха съкрушен от мъка и залитах от болка и страдание като плачех на опелото. Един свещеник от храм св.Троица в София се изсмя като ме видя такъв жалък. Интересно откъде са парите за скъпите лимузини на духовенството и за вещите на лукса? Това не е ли материална оценка на истината, защото според модерната православна пропаганда истината е Личност, т.е. всички помисли и действия досежно истиността отвеждат към Христос. А не е ли оценка на истината факта, че българите, които са заслужили с живота си за вярата и Църквата тънат в мизерия и забрава от страна на БПЦ?

 3. lyublyana каза:

  Добра статия.Не гледам телевизия,но случайно дочух няколко реплики /,докато течеше това предаване/и си помислих ,че е някакъв скеч,а след това се ужасих от гротеската…
  Ние в Църквата дори пред изповедника се свеним да говорим за „тайните на сърцето“и със страдание ги излагаме на бял свят,и пак като тайна…,
  а тия хора сякаш продават душа за пари…и дори така не могат да изкажат истината.
  Много е жалко

 4. Йордан каза:

  Аз бих попитал кой идиот го допусна това предаване в най гледаното тв. време ? Предаве направено изцяло от деградирали личности! Хора без всякакви морални и духовни цености са и самите участници ! Аз гледах това предаване в Vbox7! Сайт посещаван изключително от деца -малки и по големи! Страшното е,че това предаване беше в топ40 за най-гледани! И то не на кое място в класациятя а на №1 по гледане!!! Може би най- страшното ни тепърва предстои! А задали ли сте си въпроса какви хора стоят там в СЕМ ,а какви хора има във власта?

 5. iliana sivova каза:

  съгласна съм с позицията, изразеня в текста. обаче ми се вижда несериозно да продължаваме да се изненадваме така от подобни явления – обществени и медийни. сякаш изведнъж посред безоблачния ни и иначе одухотворен обществен климат изтрещява някакво си такова предаване, или биг брадър, или мадона с нейните простотии … няма какво да се изненадваме. по-добре няма да става.

  материалният свят си е едно на ръка, но всепобедният марш на замогналия се селски тарикат – гръбнак на новата висока БГ класа – е възможен само у нас. не ни е виновен западът. това е новото ни общество, което вдига знамето под звуците на мазна чалга. децата подивяха повече от бащите си, а които не са – заминават да учат в чужбина. тъжен, но изключително съществен факт.

 6. iliana sivova каза:

  така че, знам ли, да не губим енергия във възмущения. ами нещо да се прави. някакви малки неща, които да го променят този филм. поне около нас. поне за малко.

 7. Йордан Йорданов Попхристов каза:

  не гледам телевизия и не мога да взема отношение по въпроса всеки има избор да гледа или не и кое му вреди или не мен лично телевизията ме отвращава освен това силно ме очудва как хора наричащи се християни още повече монаси и свещеници имат огромни сателитни чинии това е абсурдно или аз не съм добре

 8. Радостина каза:

  Предаването се излъчва по Нова телевизия.

  Съгласна съм с мнението на Илиана.

 9. Великолепно изпълнение на „Песента на Солвейг“ на оригиналния норвежки език:

  http://www.youtube.com/watch?v=BSTNAyopq00&feature=related

 10. А това е „Аве Мария“ от същата изпълнителка:

  http://www.youtube.com/watch?v=sZoZwdesumY