Обучението по религия в ГерманияМоже да харесате още...

6 Отговори

 1. Траянка Георгиева каза:

  Надежда Аврамова е от младите хора на България с които можем да се гордеем. И да се надяваме, че един ден ще се върне тук, че няма да е от интелигентната ни младеж, която слугува и тъгува по род и родина, захвърлена в чужд свят. Защото тук няма нито хляб, нито надежда!

 2. Рич Гъспари каза:

  Имам основателни опасения,че ислямската религия може да стане характерна за България.Да сравняваме България и Германия е не реално и невъзможно.Подходете сериозно по въпроса със задължителното изучаване на религия.Не е толкова просто,хоп и започва раят,нашите деца ще имат ценностна система и ще бъдат Християни,да не останем разочаровани после.В България,няма условия гарантиращи сигурността на Българина.В Германия,дали етака?

 3. Надежда Аврамова каза:

  В Германия има все пак над 8 млн. мюсюлмани. И там се говори, че може да завладеят страната, но аз мисля, че ако християнските страни си държим на християнските ценности и не се откъсваме от тях, няма за какво да се безпокоим! Проблемът е в нас християните, че се правим на много модерни и не се държим за Бога… Дай Боже да станем един примерен и много вярващ народ, какъвто сме били преди!

 4. Владислав Трифонов Николаев каза:

  Ако ви притесняват мюсюлманите – няма защо, те и сега си изучават ислям, като СИП. 20 хил. деца учат ислям, 3 хил. Православие. Така или иначе мюсюлманите ще си учат вярата и без ЗИП, защото държат на вярата, а родителите мислят за децата си. Въпросът е за бъдещите българчета християни. Дали те да тънат в невидение за вярата си?

 5. Николай Чулев каза:

  В Германия е едно, а в България друго. Разбира се, че е крайно необходимо изучаването на религия – православие в училищата. Да не забравяме обаче, че германските политици имат визия за управление на страната. Дори предполагам, че милеят за нея. Тук у нас, родните управляващи ни най малко не се интересуват за душите на децата ни. Те изпълнявят това, което им се каже и нищо друго. Всичките им приказки са заучени и крайно лицемерни. Те не само няма да посмеят да въведат да се изучава православие, но ще се противопоставят със зъби и нокти срещу това.
  Друг сериозен проблем е родителите – атеисти. Те са голямо мнозинство у нас. Вчера гледах една госпожа по телевизията. Не желаела в никакъв случай свещеници да учат нейното дете! Ами кой тогава да го учи? Може би някоя врачка.
  След толкова десетилетия на безбожие, сега е изключително трудно да се върнем към нашата, чиста, праотеческа православна вяра. Проблема е в нас, а не в някой друг. Дано един дин с Божията помощ, това се промени!

 6. Рич Гъспари каза:

  Не се притеснявам от мюсюлманите.Притеснявам се от влиянието на мюсюлманската култура и икономическа власт.Така ако я караме,след 100-150г. културата по нашите земи може и де е съвсем друга.Не мисля,че ще се стигне до бой с пушки и ракети,днес се воюва по съвсем друг начин.