Църквата и досиетатаМоже да харесате още...

5 Отговори

 1. Киро каза:

  Да ви кажа честно, вече почна да ми писва от такива полуидиотски „нравоучителни” писания.Все едни и същи мантри-ДС,връзки с бившата власт,четене на морал и т.н’Владиците агенти сринали доверието в православната църква”-колко оригинално наистина!!!И ако ми позволите,само един въпрос -Вие, непримирими борци за нравствена чистота,/ кръстени ли сте/и ако да,кога/ и родителите ви сключвали ли са църковен брак?Защото тези хора ,по време на атеистичният режим,съзнавайки напълно всички рискове и негативи, са станали духовници,докато ние се криехме като мишки и не смеехме да влезем в църква да не би някой да донесе на партийният секретар,а сега даже имаме наглостта да вием като помияри срещу тях.Да, трябва да има извинение,целият български народ паднал на колене, трябва да проси извинение от църквата, защото я изостави на произвола на съдбата и то не само през времето на комунизма!Така че, Господа,първо вижте гредите в собствените си очи,тогава вадете сламките от очите на другите!!!

 2. Georgi Traikov каза:

  Горният коментар е балсам за душата на антихриста. Прави се внушение, че виновен за агентите е самият православен народ. Нека с трезвено сърце да си спомним „разкаянието“ на Нюйоркския владика Йосиф, който „каейки се“, обвини българския народ. Сега и този ни приканя да отидем, да понесем унижението и да искаме прошка от хората, които през последните 20 съсипаха Църквата. Хора с антицърковна природа, не могат да подготвят човека за да поеме пътя на спасението. Епископът обединява хората и ги прави Църква, докато агента ги разединява за да следи ситуацията. Става въпрос за природа, не за някаква повърхностна вина г-н Киро. Доцента завърши Духовната Академия и е свидетел как всяка сутрин служителите от споменатата служба в 6.00 часа будиха студентите за да им проверяват документите и багажа. През това време някои хора пишеха дописки от Регенсбург и от Атина, горди, че служат на антихриста.

 3. Киро каза:

  До г-н Трайков:Не правя никакво внушение а директно съм го казал.Ако сте се почуствали част от тези,които трябва да просят прошка-съжалявам!!!Както и друг път съм писал,авторката на книгата”Каракачаните в България”,въпреки усилията си, за тридесет години изследвания/основно през времето на комунизма/,е открила едно единствено дете от тази група,което не е било кръстено,/Оказва се, че все пак е намерила едно!!!/,и не е открила нито една сватба без църковен брак!/Хайде,като сме такива морални стожери, да направим едно изследване,/ама този път да започнем от нас самите/,а вие да го оглавите,драги ми г-н Трайков!!!, колко процента/или може би промила!!!/бяха църковните бракове и кръщенета при нас по това време!!!Далеч съм от мисълта да ставам адвокат на църквата или „агентите“ в нея!!!,но според мен е за предпочитане,както писах по горе, първо да извадим гредите от собствените си очи,тогава да вадим сламките/каквито разбира се има,и то много!/, от очите на другите!!!Или може би греша???

 4. Georgi Traikov каза:

  Г-н Киров, евентуално! Бих оприличил Вашето изказване, като опит да изместите центъра на темата в страни от истинския проблем и ни поднасяте на вниманието каракачаните. Няма да Ви обяснявам колко в страни сте от проблема, защото така Ви е удобно и, види се, спасително за Вас. Моля Бог да Ви помага за да си носите все така безболезнено сламката в окото, но да не пречите на Бог да си почиства Невестата от насилниците и. Тези „похотливци на Девица,“ познати сега като агенти и сътрудници на антихристова секта, са с променена природа, както се спомена по-горе и затова не могат да бъдат Епископи и духовници. Те са се клели да служат на антихриста и са произнесли хула срещу Духа Светаго. В общността на каракачаните не е имало организиран, отседнал живот, за да си спечелят вниманието на погубващото дихание та антихриста. Напротив, поради разкъсания им характер те си живееха необезпокоявано. Пораженията понесоха нашите енории, а Вие не пръскайте заблуди. С голям опит сме. Говориме без омраза.

 5. Киро каза:

  До г-н Трайков:Изследванията в/у каракачаните са правени през през втората половина на 20-ти век,когато всички са били отседнали,така че, не заблуждавайте читателите и най-вече себе си,кой всъщност е виновен за нерадостното състояние на БПЦ днес.Истината е, че тя практически беше църква без миряни и главна вина за това носят прословутия български конформизъм,нагаждачество и преклонение пред силните на деня,каквито качества виждаме в изобилие и днес,и то най вече сред псевдоинтелигенцията.Но да не говорим наизуст,а да изчакаме изследването,което надявам се ще направите сред нас/живеещите постоянно в тормоз и безпокойство,за разлика от живеещите необезпокоявани!!!каракачани/,и после когато фактите са налице тогава да коментираме,става ли???И моля ви се, всички живеехме при един и същ режим,така че доводите с които се опитвате да оправдавате конформистите/надявам се,не себе си/, са меко казано смешни/да не кажа нещо повече/.Това е от мен,чакам резултатите!!!