Шестнайсетият патриарх на цяла РусМоже да харесате още...

6 Отговори

 1. p_stefanos каза:

  „когато той става патриарх и се натоварва с друга степен на отговорност, ние можем да очакваме промяна и в самия него“
  Разбира се, че е така – това беше толкова блестящо показано преди много години в прекрасния филм „Томас Бекет“. Но именно затова, защо трябва да бъде премълчаван като неудобен фактът, че е бил вербуван от КГБ, както всички владици, без изключение. Това беше разкрито още през 1992 г. – кодовото му име е „Михайлов“.
  В интервю от същия период патр. Алексий ІІ казва: „У тех людей, кому причиняли боль компромиссы, молчание, вынужденная пассивность или выражения лояльности со стороны церковных лидеров того времени – у тех людей, а не только у Господа, я прошу прощения, понимания и моления“.

 2. DODO каза:

  ЯВНО Е ИМАЛ ПО ДОБРО ДОСИЕ . ИНТЕРЕСНО НАШИТЕ МИТРОПОЛИТИ ДАЛИ И ТЕ СА АГЕНТИ НА КГБ ИЛИ САМО НА ДС. ГОВОРИ СЕ , ЧЕ ПОВЕЧЕТО СА ЗАЧИСЛЯВАНИ КЪМ ДС СЛЕД СПЕЦИАЛИЦАЦИЯ В РУСИЯ

 3. blago4estiwia каза:

  Митрополитът на Смоленск и Калининград Кирил (62 г.), е носил агентурния псевдоним Михайлов,
  Ще ви отведе право при Бог и св. Сталин. църковните магазини вместо кръстове , да продават петолъчки. всеки, които препечели да се сети за мен. Сметка в БНБ; BG131254876. I neka Свети Сталин здраве да ви дава

 4. Рътеп каза:

  всичко е по Божия воля, не виждам какъв е смисъла да злобите?

  Всъщност като се замисля ви се чудя на акъла. То е ясно на къде върви света бе господа, какво толкова ви гризе вътре не ми е ясно. Яд ли ви е, завистливи ли сте? Е разбира се може би ревностни Християни, дано дано!

 5. NeverFirst каза:

  Дори и агент да е бил това нищо не значи. Всеки може да се покае за своите грехове, а това за какви грехове има да се кае знае само Господ.

 6. Toshev2006 каза:

  В последните две десетиления се наблюдава факта, да се избират на ръководните постове в църквата хора с лоялност към икуменическо общение с неправославните. Пример за това са : Цариградския – Вартоломей, сега Руския -Кирил /Гундяев/ и проч.