Божидар Димитров се опита да развенчае и „мита” за Рая!Може да харесате още...

4 Отговори

 1. Андрей Романов каза:

  „Долния коментар… не цели уронването престижа на видния ни историк“. Божо Димитров не е сериозен, да не кажа никакъв историк. Той е публицист, пишещ на исторически теми.

  Няма смисъл да се отговаря на несериозните му приказки, той и сам не вярва на това, което говори.

 2. lyublyana каза:

  Да, когато човек заема дадена длъжност трябва да е добре подготвен,а за вероизповеданията – това е „тънък лед“,или „нож с две остриета“…Законът за вероизповеданията не е прецизен,може би защото е двусмислен и гъвкав,ето защо е необходимо, дори когато си професор-да уважаваш и добре да познаваш вярванията и тези ,които ги изповядват…
  Иначе негодуванието и конфликтите бързо ще се появят.
  Желая Успех на професора!

 3. iliana sivova каза:

  единственият мит, kойто Б. Димитров развенчава, е този за собствената му професионална ерудиция и обща култура. стилът на неговия коментар е толкова тъповат, че дори без да вникваме в скромното съдържание, да познаем за каква празноглава работа става въпрос.

  иначе аз също не смятам, че точно по мадона трябва да се изказва и протестира синодът. мадона за мен олицетворявя някаква презокеанска чалга, малко по- изтънчена в някои отношения и по-вулгарна в други от родната, и много по- интелигентна… но чалга.
  всеки средноинтелигентен човек се е сетил, че жената се гаври с някакви християнски символи. и отношението на човека към този факт няма да се определи от официално изразеното възмущение на синода, а от убежденията му. така че вниманието на този орган трябва да се насочи именно натам – към вярата, културата, надеждата, проблемите на реалните хора в България, а не към измислените сюжети и „скандано“ кълчене на мадона. за да не харесва човек мадона трябват повече причини от едно официално синодално изявление.

  докато тя се кълчи, синодът може да помисли за това как например да издаде една книга. като преди това я прочете, разбира се.

 4. Stoyan каза:

  а! И нещо като въпрос към всички!
  вместо да плюете Божо, който е един симпатяга и шегаджия, замислете се….защо нашият мил и пресвят Синод скочи с бясна злоба срещу Мадона….аа…а не протестира така срещу едно още по-отвратително явление – бг чалгата и нейните изпълнителки!???