В Европа расте напрежението между религиите



Може да харесате още...

8 Отговори

 1. sandi каза:

  Ауу, веднага трябва да се уведмят „нашите“ правозащитни организации !
  Ц, ц, ц , каква религиозна нетолерантност спрямо мюсюлманите(горките те) !

 2. ieromonah Ioan каза:

  Не може да расте нещо, което е константно. Светлината никога не е преставала да побеждава мрака. Ако някой се съмнява нека прочете 6-та песен на акатиста на Пресвета Богородица. Нашият Бог не търпи други богове! И сега нека не ми разправят, че християните и мюсулманите вярват в един и същ Бог. Тези, така наречени „нетолерантности“ се допускат умишлено, за да се ограничат религиите изобщо. В новия СССР, наречен Европейски съюз, религията също се смята за зло. И примерът с тази жена, е абсолютно не подходящ, тя има проблем със своята религия и при нея изобщо не може да се говори за липса на толерантност, каквото си е надробила това да си и сърба. Но, ако е прозряла истината и е станала християнка, то тогава нещата биха изглеждали много по-иначе. Докато се занмава с мюсулманското тоху вавоху, да се оправя как може.

 3. victory каза:

  БОГ е ЕДИН . Различни са Имената с които го наричаме БУДА,ИСУС ХРИСТОС,АЛЛАХ.Не мога да разбера онези небивалици които сте написал по горе.Ако нямате възможност да четете Свещените книги и сам да се убедите в достоверноста на фактите,предлагам Ви комуникация с Духовници от различните изповедания .Те ще ви потвърдят написаното от мене по горе.В случай че не го направят , ще са едни лъжци които интерпретират Свещените писания както на тях им е угодно.Успех.

 4. glory каза:

  В цялата си пълнота Бог ни се открива в Новия Завет,като един Бог в три лица-Бог Отец,Бог Син и Бог Свети Дух и като жив и личностен Бог.До идването на Бог между хората,това знание за Бога не е било пълно.Сега ние притежаваме това знание за Бога и то ни е предадено от самия Бог.Това е същноста на Православната вяра-правилната вяра за Бога,правилното изповядване на Бога,правилното знание за Него.Името на Бога-Яхве/Иехова/е старозаветното,и като същност на Живия Един Бог е дадено още от старозаветните пророци,но в пълнота, изцяло и истинно ни се дава от самия Единороден Син Исус Христос Бог Слово.Относно имената- Аллах,Буда,Тангра,Марс,…и каквото още там се сетиш, те,или принадлежат към старозаветните или към езическите представи.Сега,надявам се,че можеш да разбереш и различиш вярата в Един Бог ,като КОЙ и КАКЪВ.

 5. victory каза:

  Човек се ражда ,и не след дълго разбира че един ден ще напусне този си живот.Не е необходимо да разбереш едва тогава цялата истината.Можеш и тук да го направиш при желание разбира се ,това зависи единственно от тебе.Написаното за ИСУС ХРИСТОС е точно.Но приеми че Мюсюлманите казвайки АЛЛАХ също изговарят БОЖИЕТО ИМЕ,същото правят и Будистите казвайки БУДА.Приеми различията между хората,ще ти е много по лесно.Никой не ти е дал правото да разделяш Евангелието казвайки(СТАР и НОВ ЗАВЕТ)Ще ти напомня притчата използвана от СЪЗДАТЕЛЯ „ЗА БОГАТАША И ЛАЗАР“казвайки“ВИЕ ИМАТЕ ЗАКОНА НА МОЙСЕЯ КАКВО ПОВЕЧЕ ВИ Е НУЖНО“Изгубиш ли тази нишка ,постъпваш като всички останали,интерпретираш даден контекст както на тебе ти е изгодно.От мене Успех.

 6. glory каза:

  Интересувам се от истината тук и сга!СВЕТО ЕВАНГЕЛИЕ Е НОВИЯ ЗАВЕТ.Библията е Свещеното Писание и в неразривно цяло съдържа в себе си книгите на Стария Завет и книгите на Новия Завет.Старозаветния човек е вехтия човек.Само в християнството, Бог снизхожда до човек, за да издигне човека до себе си,по своята безмерна любов и милост.В коя друга религия ще ми посочиш този факт!Който иска да се възползва.

 7. victory каза:

  СВЕТОТО ЕВАНГЕЛИЕ Е ОТ СЪТВОРЕНИЕТО ДО СВЪРШЕКА НА СВЕТА.Различните религий се появяват в различен периоди от време,но всички те говорят едно и също ,за един БОГ, който хората наричат с различни имена.А това което ти се опитаваш да правиш е да подходиш като останалите.Взимаш текст и интерпретираш както ти е угодно,а всички несъгласни са врагове,Успех.

 8. glory каза:

  Ееее,напрежението наистина порасна. 🙂