Да удариш джакпота: тайната история на Pussy RiotМоже да харесате още...

21 Отговори

 1. Christian Riot каза:

  Кой изобщо ги пусна в храма ?! Защо толкова се шуми около тях ? Кой има интерес от цялата тази работа ? Нещо за регстрацията на TM ? Все въпроси, които чакат отговор.
  Направеното е гнусно и омерзително…няма спор за това. Но кому бе нужно да се гледа цялото това гнусно и евтино представление ? И питам се аз – трябва ли христианите изобщо да коментират за или против ПР. Трябва ли да занимават църквата, медиите, Путин, медиите в щатите, а и нашето Външно ??? – колкото и да е странно това. Може ли Външно да се занимава с подобен род простотии, питам ? Може ли отговорни лица на българската дипломация да коментират съдебни решения, които не касаят България по никакъв начин, а е въпрос на оценка на хулиганска проява ? Питайте и ще намерите отговора кому е нужно всичко това…

 2. Гошо каза:

  „Кой има интерес от цялата тази работа ?“

  Елементарно е – Путин единствено има файда от всичко това 🙂 Ясно е, че неговите хора са го организирали. Девчонките са жертви.

 3. Пламен Евгениев Сивов каза:

  Каква му е точно файдата на Путин, че не се ориентирам много добре в конспиративните теории?

 4. Наблюдател от София каза:

  Шендерович, Ейдман, Плуцер-Сарно от Мевасерет-Цион … все хубави руски фамилии 😆
  Но не дай боже някой да спомене или намекне за юдео-масонски заговор срещу Русия – ще го направят луд от критики и обиди!

 5. Валентин Велчев каза:

  Тази статия трябва да се пусне в някоя от водещите медии в България или да се рекламира широко в Интернет, за да я видят колкото е възможно повече хора, особено лумпените защитници на PR.

 6. Валентин Велчев каза:

  Статията е особено ценна поради факта, че е написана от безпристрастен външен наблюдател, който изключително задълбочено и обективно е отразил нещата – при това не като сложен политически и философски анализ, а съвсем разбираемо.

 7. Богдан Христов каза:

  ох леле божкеле, защо така с реваншизъм, озлобление и злъчност, деца на бога…знаехме много добре какви помисли вършеят из бунтуващото се ваше съзнание – много по-добре щеше да бъде ако си бяхте замълчали смирено за този случай 🙁

 8. Vlad7930 каза:

  Да не са влизали в храма това не е демокрация и свобода на словото а слободия и правилно са осъдени

 9. Гошо каза:

  Не е само моя идеям и отец проф. Кураев го мисли това:
  http://dveri.bg/kf4kx
  Файда на бащицата Путин е, че привлича като свои симпатизанти и православните в Русия. Печели изборите. Девчонките какво печелят? Затвор. А сега сами си отговорете quo bono от цялата дандания!

 10. Пламен Евгениев Сивов каза:

  По въпроса quo bono е достатъчно да се опиташ да изчислите приходите на марката Pussy Riot за следващите няколко години. Продажбите на лиценза вече започнаха. Тезата на Кураев ми е известна – и не я споделям. Не мисля, че в момента Путин имаше нужда точно от такъв скандал от международен мащаб. А „девчонките“ и по-скоро техните кукловоди направиха всичко възможно за да влязат в затвора – по простата причина, че марката Pussy Riot без затвор би се обезценила.

 11. Пламен Иванов. каза:

  В действителност П**и Райът (нека не забравяме, че първата дума от името на тази „група“ е вулгарно наименувание на женски полов орган) спечелиха именно от това, че са осъдени. Две години и излизат отттам богати и известни. Това, което не можаха да постичгнат нито със секс с бременната Надя в музей, нито с другите им вулгарни изяви, постигнаха именно чрез гаврата си в храма „Христос Спасител“. Смятам, че присъдата е справедлива!

 12. Гошо каза:

  Малко несравними са нещата – единият получава подкрепа на милиони руски православни и президентството на най-голямата страна в света, а другите няколко милиона рубли (максимум!) еднократно и … 2 години невъзможност да си ги харчат… Плюс това Кураев (а и аз) нямаме предвид настоящия момент – а моментът преди изборите. Сега след изборите му е все тая на Путин какво мислят някакви лумпени отвън. Те отвън и за Ленин мислеха лоши неща, и за Сталин, ама това не пречеше на някои руснаци да им рисуват даже икони 🙁

 13. ivan ivanov ivanov каза:

  Момичетата не произвеждали музика. Във всеки случай са произвели повече за разбирането на руснаците на случващото се в страната. РПЦ да не би да произвежда духовност или Путин демокрация, което им е работата, карикатура са за целия свят.. Със сигурност пуситата са по -добри и полезни в това което правят., а и са образец за гражданско поведение, така мачкано от П и М с постоянната благословия на РПЦ.

 14. Пламен Иванов. каза:

  Моля, спазвайте благоприличие и не повтаряйте наименованието на тази група, защото звучи вулгарно и не е подходящо за православен сайт! 🙂 😆

 15. Петър Банчев каза:

  Съгласен съм с коментара на Валентин Велчев – статията е много добра и показва, че PR са само едни кукли на конци, и че зад тях стоят руски (и не само) евреи-християнофоби и масони- същите онези, които в началото на 20-ти век свалиха руския цар-мъченик Николай II и доведоха на власт сатрапите Ленин, Троцки и компания, виновни за смъртта на десетките милиони православни руснаци!

 16. циганин каза:

  След монолога от коментари ще кажа, че случаят с момичета е от частен характер – следователно и наказанието прилича на разчистване на лични сметки и борба за власт. Борбата за власт е маскирана в термини като демокрация, свобода, държава и т.н. Сега оперативно внедрените в българското пРавославие и сътрудниците, вкопчили се здраво във властовите позиции имат думата и нуждата от проповед, за да не забравяме Бог и Светата Църква. Нека горделивците ни учат на смирение! Заслужаваме си го!
  A гражданската позиция си бошлаф работа на когото трябва.

 17. Феьо Хеев каза:

  Ние всички познаваме тайнствато на изповедта, причастието и т.н. да не изброявам, а сега е време да открием тайнството на любовта. Само че не тази любов, която сме задължени да показваме като православни избягали от ежедневието или като православни с добри доходи и кариера с шефска амбиция, а онази любов, която е просто любов, независимо дали си православен, инославен, оперативно внедрен, сътрудник, както прочетох в един коментар или какъвто и да си. Любовта не е само православна, любовта е любов, а парите са си пари, така че трябва ли да говорим за Путин, еврейството и мръсната борба за власт, в която е въвлечена и Православната Църква предлагаща ни такова убежище на бягство и сигурност. Или това последното е дяволска работа, изкривена и украсена.

 18. [...] каза:

  [quote name=“Пламен Иванов.“]В действителност П**и Райът (нека не забравяме, че първата дума от името на тази „група“ е вулгарно наименувание на женски полов орган) спечелиха именно от това, че са осъдени. Две години и излизат отттам богати и известни. Това, което не можаха да постичгнат нито със секс с бременната Надя в музей, нито с другите им вулгарни изяви, постигнаха именно чрез гаврата си в храма „Христос Спасител“. Смятам, че присъдата е справедлива![/quote]
  както и у нас много се маргинализира масата ..сега ще наскачат хиляди олигофрени да им подражават с идеята ,че 2 годинки какво са срещу облагите които предстоят…. Хората не проглеждаме отвъд видимата част на цялата тази трагикомедия и какви поражения нанася в бъдещето подобни прояви….

 19. Чугуниц каза:

  Браво на автора, напълно се солидаризирам. просто няма какво повече да се каже.

 20. Чугуниц каза:

  [quote name=“DODO“]Момичетата не произвеждали музика. Във всеки случай са произвели повече за разбирането на руснаците[/quote]

  произвели са това, че даже център Левада /за несведущите – либералско гнездо на издръжка от САЩ/ отчитат че 92% от руснаците искат наказание за трите извратени жени.

 21. Чугуниц каза:

  [quote name=“Гошо“]Не е само моя идеям и отец проф. Кураев го мисли това:
  http://dveri.bg/kf4kx
  Файда на бащицата Путин е, че привлича като свои симпатизанти и православните в Русия. Печели изборите. Девчонките какво печелят? Затвор. А сега сами си отговорете quo bono от цялата дандания![/quote]

  Умът прави, главата пати. Ако путин на мене ми каже да ида да сквернословя в храм, няма да го направя. Онези са отишли – и точка. Да се говори, че Путин ги е накарал, е безпредметно, освен в строго специфичният случай аско са освидетелствани като малоценни умствено.
  А също така – пак ли Путин принуждава цялата западняшка камарила политици да врещи за пуси райът?