Децата никога повече няма да слушат възрастнитеМоже да харесате още...

2 Отговори

 1. Владислав каза:

  Не съм съгласен почти с никоя от теориите, които развива г-н доцентът. Той може и да е философ, и всьо и вся; но представите му за възпитанието на децата са…малко утопични!
  А как извърта и вади от 99 кладенеца вода, само и само да избегне въпроса за вярата!…И защо не, в края на краищата, ако е безбожник… Но и ние от своя страна не сме длъжни да зачитаме високоерудираните му становища. Жалко само, че той е „Председател на УС на Българската медийна коалиция“; а ние да му мислим.

  Говори за „патриархален модел“, за „институционални йерархии“, „право на личен избор“(?), „хиперболизиране на идеята за опасност“ (?!), „равнопоставен диалог“ (моля?!…)-против „предварителната йерархическа привилегия“ и „убеждаване“ на децата… Да ги убедим- в какво?!…
  „Националната идея“ попада някъде край „политическия популизъм на прехода“… И изобщо- ние сме закостенели неандерталци. Ето,идват нови неща! Само заради това те вече са „по-прогресивни“,а значи и по-добри! Какво търсят тук някакви си патриархалности, национални идеи, а даже и училищни авторитети! Промените идват- и те просто трябва да бъдат безкритично приемани(вероятно чрез нагаждане). Какво толкова?

  Термини, философия и идеология- съчетание от стар комунизъм и съвременно безбожие.
  А за вяра, християнски ценности и православни традиции, за родина, духовност, приемственост, за логическата връзка „вяра-дух-морал-общество” и пр.- ни дума. За мен това е материализъм- наукоподобен и безбожен миш-маш.

  Е, нищо лично!

 2. Мия каза:

  Какъв ужас! Човекът с такова мислене има толкова научни степени и отговорни постове в „духовната“ сфера. Страшното е, че е истина.?