За диспута между театъра и Църквата, за отношението на медиите и за още някои премълчани нещаМоже да харесате още...

3 Отговори

 1. klioskov каза:

  Г-н Диковски, похвално, че толкова задълбочено и обстойно разглеждате този въпрос. За съжаление малко са дори от вярващите които се замислят как масмедиите унижават и омаловажават родната ни Православна вяра. Същите „родолюбци“ които ги визирате на висок глас декларират ,че са християни, и също от дадената им трибуна хулят Православната църква и духовенството. Странно защо не си позволяват същия стил за другите вероизповедания? И жалко, ако все още има наши сънародници да приемат хулителите за „патриоти“. Днес вярващият го имат, както казва Хр.Ботев – „нормалните ги считат за луди, а лудите за нормални“. Спокоен съм като вярващ, че ако заблуждаваме с думи и дела околните /обществеността/, то Господ неможем! А ще дойде със сигурност часът на всеги да отговаря за делата си пред Всевишния.

 2. Idiot каза:

  Господин Диковски, напълно съм съгласен с мнението, изказано от Вас в горната статия. Няма да се повтарям за моето мнение за журналистите и какви мутанти са. Вие все едно ми четете мислите и ги обличате в съвсем прилични форми, за да може широката публика да ги възприеме без недоволство и ропот – премерено и интелигентно. Наистина, прав сте за сламката и гредата, както и за това, че всеки ще трябва да отговаря пред Господа Наш за всичко.

 3. dikovski каза:

  Уважаеми съмишленици, благодаря за подкрепата! Темата не е приключена, има още много какво да се каже. Може би трябва наистина някой да бъде анатемосан, та белким някои хора се стреснат.
  Желая ви здраве и успех!
  Цветан Диковски