За лъжливата ревност и за вътрешно-църковната полемикаМоже да харесате още...

4 Отговори

 1. Теология ШУ каза:

  Напъдиха монахиня заради Facebook. –
  http://www.monitor.bg/article?id=280835

 2. Росица Милчева каза:

  Тази статия има ли нещо общо с това, че се обявихме ПРОТИВ дейността и канонизирането на покойната Ванга?

 3. о. Павел каза:

  Днес ме извикаха в МВР, за да дам обяснения защо съм се оплакал на прокуратурата от сектантските предавания в БНР. Сякаш аз съм престъпникът, а не радиото, чийто главен редактор е водач на дъновистката секта. Казах си молитвата и седнах до компютъра на следователката, която пишеше протокола. В момента, когато тя го завърши и поиска да го запише като файл, компютърът блокира и текстът изчезна. Тя се ядоса и започна да го пише отново. Когато стигна до края, текстът пак изчезна. Тогава й предложих да седна на другия компютър в края на стаята далеч от мен и работата стана. Ако бях се понапънал, можеше да накарам компютъра да гръмне или да се запали, но хайде, от мен да мине. Засега.

 4. о. Павел каза:

  – Если Бог мне поможет, – сказал я как бы самому себе, – может быть, и в самом деле смогу еще оказаться полезным своему народу.

  – Бог? Вы верите в бога?

  Без задних мыслей я вызвал перемену темы.

  – Да, разумеется, я верю в Бога.

  – Вижу, что и в этой области потребуется перевоспитание. Но должен сказать, что от вас, Менахем Вольфович, я такой глупости не ожидал. Вы человек образованный, как же вы можете верить в бога?

  http://krotov.info/libr_min/02_b/eg/gin_1.htm