Интернет-форумите – школа по Православие или панаир на суетата?Може да харесате още...

3 Отговори

  1. Ченгетата , комунистите и религиозните инквизитори много роптаят против Интернет и против свободното мнение. За да си проявиш компетентността на теб ти трябват много страници и доказана световна продукция в областта на познанието изобщо. В съкратен вид ти можеш да пишеш сентенционно, афористично, ериграмистично и поетично. Когато пишещият не владее майсторството на афоризма, той пише с идеята, че острият тон ще повдигне проблем, който се затлачва от цензурата в медиите. В един четен исторически портал мнението на една професорка, която е целево лансиран критерий в медиите беше оборено на няколко реда с аргументи и факти от официално нетитулуван потребител. Затова има Интернет – лансираните фигури ог официалната система да бъдат конкурирани от – NB свободното слово, което комунизмът потискаше. А за да бъдеш авторитет ти трябват знания и Божия дарба, които БПЦ изобщо не цени, разчитайки на забрани и комбинации. Защитата на вярата при свободата е в обосновката, а не в цензурата.

  2. Пиша втори коментар , защото темата е важна. През комунизма имаше мистично-организационно лансиране и финансиране на хора, които нямаха ценз, знания и морално-волеви качества да получават привилегиите на комунизма – мисля си за днешната БПЦ. Тогава не можеше да имаш свободно мнение, а системата на лансиране водеше дотам, че хора с познание и качества бяха пращани на дъното на обществото без право на глас. За съжаление тези машинации засегнаха и авторитета и качеството на религиозните ни представители. През комунизма имаше целеви публични „авторитети“, които когато не можеха да си защитят позицията със слово и текст, действаха с опонента си чрез заплахи, шантаж и репресии. Днес Интернет дава възможност да се появи произведение, което може да се обосновава със средствата на много информация, логически правомерно знание, умение да се пише и умение да се използва житейският опит, в това число и опита във вярата. Интернет и форумите убиват фалшивия авторитет, който целево се налага.

  3. Иван Иванов каза:

    [b]ЕДНА МОЛБА КЪМ ЧИНГИС[/b] : Моля те да пишеш по-конкретно към темите!….Води се, съветвам те, повече от формалната логика …, не излизай прекалено извън това, което се обсъжда!…Ти правиш някакви [b]ГЕНЕРАЛНИ ЗАКЛЮЧЕНИЯ И РАЗСЪЖДЕНИЯ, КОИТО СА ПРЕКАЛЕНО ОТДАЛЕЧЕНИ[/b], струва ми се, от въпросите, които се разглеждат в темите на сайта….. Аз също имам проблеми в тази насока – и аз се отплесвам, така че, това, което пиша сега, произтича и от мой печален опит с изявите ми!…Убеден съм, че немалко хора не се задълбочават в (много често) двойните ти отвлечени и не дотам съответни коментари, не ги и четат*, даже!?…Моля те, бъди по-малко отвлечен философ…., коментирай по-конкретно, по -простичко, И ПО-БЛИЗКО И АВТЕНТИЧНО до темата,ако можеш!

    С поздрав! 🙂

    * С извинение -пак не прочетох и тези ти мнения!