Където има две чинии с боб, ще има и третаМоже да харесате още...

4 Отговори

 1. ieromonah Ioan каза:

  За сега патриарх Илия Втори е може би най-уважавания човек в Грузия. Той за сега е и гарант за социалния мир, който е на ръба на гражданска война. Ако Илия беше се обявил срещу американо-русския княз Саакашвили, тоя намаше да е на власт, но патриарха не го прави за да си запази живота и Църквата.
  Мизерията в Грузия е страшна и са наистина на прага на гражданска война. Така, че иницативата за трето дете е много мила, но не най-главното, коеото патриарха праави. Трябва и да се каже задължително и за вярата, и църковността на грузинския народ, защото без тях патр.Илия щеше да е в ситуацията на българския патриарх, дето всеки си прави гаргара с него.

 2. chingis каза:

  Ние, българите, винаги сме раждали по много деца. Дори и през турско робство.Материализмът на конумистите обаче и стремежът към хедонизъм, който е световна философия ни карат да нямаме деца. За да се раждат много деца трябва обществен пример. Пример на свещеническите семейства, пример на бизнеса и богаташите в България, пример на родолюбците и пример на интелектуалците. И БПЦ трябва да помага на многодетните българи – да им дава безплатно лечение, да им дава образование, да им дава финансови средства, да им осигурява почивката и да им помага във възпитанието. Очевидно е, че образованието и културата не водят до по-добър живот в политикономическата конспирация на модерното българско общество. Единственият шанс да се запишем в живота е да имаме повече деца, пък каквото Бог отреди за тях – бедни, богати, учени, неграмотни – важното е да имаме демографски потенциал. Пък истината, милостта, справедливостта и съпричастността рано или късно ще дойдат при нас, водени от вярата, че Бог разбира и нашият език и един ден ще откликне на молитвите на много страдална България. Едно финансиране на многодетните българи срещу представяне на документ за собственост и трудов стаж в държавна или частна фирма е приоритет на БПЦ. Защото през турско време ние пазихме вярата с един каменен кръст и храма беше в дома на свещеника, т.е. не правихме огромни катедрали и храмови постройки, но за раждане на деца Църквата и чорбаджиите винаги даваха свои средства. Това е поуката от Възраждането.

 3. Kakvo e istina? каза:

  Това изобщо не са грузинци, а някакви чени хора , най-вероятно американци.

 4. Orangecounty каза:

  Само, че трябва да се мисли преди да се иска нещо. В България например жените са обвинявани за демографската криза, а всъщност виновна е емиграцията на 2млн души за по малко от 20години, а за да роди една българка трябва да плати по 1000лв и пак да я оставят на произвола и да се отнасят с нея като с парцал. И на всичкото отгоре някой идиотски организации се бъркат в това как да раждали и ги съветват да поемат повече рискове свързани с здравето и живота и на двама човека след като може и по по-безопасен начин. Освен това по всички медии не се свенят да обиждат жените, а законодателството също не ги защитава от насилие и несправедливост. Няма да се съглася някакви хора които да ми нареждат какво да правя като не се интересуват аз дали мога или немога или на мен какво ми е. Това си е жив престъпнически непокизъм, егоизъм, жестокост и безчовечност. Между другото в едно предаване един поп каза, че в миналото се спорело за това дали жената имала душа, ей така го каза и защо незнам. Проста за да дразни и обижда и после каза за българките колко са били калпазанки и нескопосници, а не казва колко българки сами отглеждат децата си и колко жени абортират заради игричките и злодеянията на мъжете. Така, че не всичко е черно на бяло.
  И умната.