Най-старата християнска земя – под ножаМоже да харесате още...

7 Отговори

 1. Валентин Велчев каза:

  За съжаление, в България активни, във всяко отношение, са единствено протестантите:
  [url]http://pastir.org/news/11053[/url]

 2. Валентин Велчев каза:

  Краткият филм, който можете да видите на предишния линк, напълно потвърждава думите на Андрей Романов.

 3. Райкова каза:

  А какво всъщност трябва да направи Българската православна църква? Извинявайте, но каквото и да стане все тя излиза виновна. Мисля, че всеки вярващ може и сам да се досети поне да се помоли за мир и в Сирия, и в Египет, ако не е в състояние да помогне с друго. Винаги ли са нужни призиви от патриарха или от някой български митрополит за каквото и да било. БПЦ е критикувана за какво ли не, но моля ви не я критикувайте, когато няма никаква вина!

 4. Светлан Бонев каза:

  [quote name=“Райкова“]А какво всъщност трябва да направи Българската православна църква? Извинявайте, но каквото и да стане все тя излиза виновна. Мисля, че всеки вярващ може и сам да се досети поне да се помоли за мир и в Сирия, и в Египет, ако не е в състояние да помогне с друго. Винаги ли са нужни призиви от патриарха или от някой български митрополит за каквото и да било. БПЦ е критикувана за какво ли не, но моля ви не я критикувайте, когато няма никаква вина![/quote]

  Дано само отново не благославя (Българската Православна Църква) български войници отправящи се към бойните полета на Близкия Изток, така както го направи при предишните случай.

 5. Валентин Велчев каза:

  Изобщо нямате представа как работят протестантите! Въпреки че са смятани за сектанти и са им създавани безброй пречки, те имат църкви в почти всички населени места в страната. (Ако погледнете картата на Прот. ц-ви в България, която се продава в книжарниците им, направо ще ви се завие свят.)
  За съжаление, нашата мисионерска и катехизаторска дейност е сведена почти до нула. Ако вършехме дори само една стотна от тяхната работа, България щеше да светне и да грейне. Но явно не ни бива изобщо в това отношение и не е зле да се поучим от техния опит.
  [url]http://dveri.bg/xy39y[/url]
  [url]http://dveri.bg/xykqh[/url]

 6. inn каза:

  Валентин, отправете думите си към Вас самия.
  Ако една стотна от това направите, със сигурност ще светне и ще грейне. Стига сме изисквали, така сякаш ние не сме част от Църквата и някой друг трябва да решава проблемите., те лежат върху НАШИТЕ плещи. Промяната започва от нас, не от другите хора.
  Това, че разни хора не излизат с призиви не значи, че православните християни в България не са потресени и не се молят или не скърбят за това, което се случва.