Официален сатанизъм у нас – остава и това!?Може да харесате още...

7 Отговори

 1. Дон Кихот каза:

  Добра, макар и многословна статия. Липсва обаче историческият аспект. Сатанизмът от средновековието не е този от новото време или този от съвремието. Днес той е повече шаманство, езичество, преклонение пред тайнствените сили на природата, тантрически секс, отколкото черни меси и пиене на детска кръв според романите на Хюисманс и Папюс.

 2. p_stefanos каза:

  Ако християнството е спечелило битки със сатаната, както споменава Атанасов, то е само защото ги е водило не с подобни досадни, многословни и безакцентни текстове. Нито пък с Киприянови молитви, четени срещу заплащане над хора, които имат много проблеми, но последен измежду тях е, че са обсебени от дявола. Впрчем това внушение най-често им бива направено от екстрасенса, когото те са посетили и който ги е изпратил при свещеника, за да им се прочетат тези молитви. А свещеникът, вместо да се постарае да ги просвети и приобщи към Христа и към Неговото Тяло – Църквата, покорно изпълнява ритуала, назначен от екстрасенса. Тези хора си остават отчуждени от Църквата, но с илюзията, че сатаната е победен срещу таксата от 5 или 10 лева, влязла в джоба на свещеника.

 3. p_stefanos каза:

  Ето един нормален текст на подобна тема: http://ebulletin.liternet.bg/news.php?page=news_show&nid=3866&sid=23

 4. dikovski каза:

  На p_stefanos отговорих с лично съобщение, понеже са надявам да спечеля уважението му. Мисля, че за някои неща не е прав, но му го писах лично, за да си го чете само той.
  На Дон Кихот.
  Уважаеми рицарю на печалния образ, моята цел не беше да изчерпам темата за сатанизма, а да отговоря на нападките на Р. Атанасов срещу християнството и в частност – Православието. Да историческите аспекти липсват. За езичеството, шаманството и прочее сте прав Но в една статия човек не може да каже всичко. Тя и без това е станала много дълга. Благодарен съм на екипа на pravoslavie.bg, че я публикува!
  Благодаря и на Вас, Дон Кихот, за положителното мнение!

  Автор Цветан Диковски

 5. ... каза:

  Ха ха. Къде е тръгнал тоя самозванец? Немога да си представя каква физономия ще направи ако прочете тази статия. Сигурно ще потъне в дън земя, (в библиотеката си). Жалктоо е, че ще се намерят глупаци които да го последват. Наистина трябва да се засилят проповедите показващи действителното лице на сатанизма, за да достигне истината до всеки лутащ се. Прекрасна статия. Това, че е дълга за някои, показва незаинтересоваността им. Браво!

 6. dikovski каза:

  Сърдечно благодаря, уважаеми читателю!
  Надявам се наистина не само Църквата, но и институциите да се заинтерсуват от това, което става зад кулисите в този „орден“. А на Атанасов мястото му наистина е в „библиотеката“ му.
  Дано противниците му в третата битка да се увеличат повече в наша полза!

  Автор – Цветан Диковски

 7. Efvgnh/ каза:

  Официален сатанизъм, глупости никога не е бил необходим няма и да бъде, за какво би бил за да се събират черните овце на контролирана черна меса в събота ли.А мерси на които му е изтрябвала такава да си я прави тайно, а Сатаната както и Бога предполагам би чул молитва и от вкъщи.Така, че сатанйсти тихо не вдигайте много шум,не притеснявайте останалите…