“Враг № 1” на ислямаМоже да харесате още...

8 Отговори

 1. Orangecounty каза:

  Abe zashto tolkova mnogo se pritesniavat ot feminizym kakvo losho mu namirat, tia da ne bi da sa pyzliovzi ima tolkova mnogo zli neshta koito triabva da se zabraniat na toia sviat a te se hvanali za feminizym ha ha ha ,bla bla.Prosto mn kuho mi izglezda tova.

 2. Makedonski каза:

  „Въпреки безспорно своеобразната и ярка цивилизация, създадена от исляма, ислямското общество си остава старозаветно общество, което не е преживяло освобождението, донесено на хората от Христос.“……..

  Напълно споделям това виждане!Аз съм арабист и мога да кажа, че нещата не бива да се поляризират…а относно отец Закария Бутрос нямам думи! СЛАДУР!:-) мн ме радва като громи с усмивка шериата….

 3. Makedonski каза:

  KNOWLEDGE of FACTS about Muhammad & his Quran are the NIGHTMARE of his followers!

 4. radotr каза:

  Този път мнението ми съвпада на 100% с това на Андрей. Нямам какво друго да добавя.

 5. andrey каза:

  Makedonski, въпросът не е в това да демонизираме Мохамед, а да привлечем хората към Христа.

  Отново повтарям – мюсюлманите не трябва да бъдат демонизирани. Мнозинството от тях са съвсем нормални хора. Заради шепа терористи не си струва да намразваме една четвърт от човечеството.

 6. andrey каза:

  Интересни са текстовете за този коптски свещеник. Въпреки опасенията, които изказах в предишните си постинги, трябва да призная, че той очевидно е много ярка и интересна личност. Сигурно има смисъл в това, което прави.

  Не трябва да демонизираме исляма и да го възприемаме опростителски. Живял съм в мюсюлманска страна и никога не съм усещал недоверие или враждебност. Напротив, хората бяха много дружелюбни, въпреки че не криех християнската си вяра. Мюсюлманското общество има силни страни, за някои от които писах в есето си “Здравей, Азия” – http://www.pravoslavie.bg/content/view/10204/235/. Заедно с това не можем да не признаем, че в тази религия има елементи на тоталитарност и фанатизъм, и че те се коренят в самите й първоизвори. Коранът никъде не нарича Бога “Отец”. Човекът е само роб, слуга на Бога, всичко човешко е нищожно пред Божието величие. Това е религия на антропологичния минимализъм. В Корана има заповед за война с неверниците; въпреки че тя е била тълкувана по различен начин (както и това, кои са “неверници”), тя може да се използва като идеологическа основа за агресия. Трябва да различаваме умерения ислям (мнозинството мюсюлмани) и войнстващия ислям (малцинството): с първия можем да водим диалог, вторият е много нападателен и опасен – на практика това е идеология от типа на фашизма или комунизма.

  Въпреки безспорно своеобразната и ярка цивилизация, създадена от исляма, ислямското общество си остава старозаветно общество, което не е преживяло освобождението, донесено на хората от Христос.

 7. radotr каза:

  Изобщо и дума не може да става за „демонизиране“. Мюсюлманите, както и всички други хора са образ и подобие Божи, порадои което ние трябва да ги приемаме за равни нам. Въпроса е, трябва ли да се действа активно или пасивно. 😉

 8. sunshine81bg каза:

  ех, страхотна статия, напълни ми сърцето!!:-) Слава на Бог за такива хора!!