Losing My ReligionМоже да харесате още...

9 Отговори

 1. ieromonah Ioan каза:

  Весела, няма омраза, има затъпяване на национално ниво. Народът(по принцип такова животно няма) е станал примитивен и неграмотен. Ако помислите, след падането на границите каква част от народа отиде да види света? Този народ нямаше пари до поарабчената Гърция да отиде, а вие питате за омраза. Как тоя народ си обогати мирогледа, когато имаше възможност да пътува? Възможност имаше, а не пътуваше, защото нямаше и няма средства. Това е омразата, не стига , че не познава своето си, ами и чуждото не видя, а и да го видя не о разбра. Тези мразят, защото не мислят.

 2. Християнче каза:

  Нека авторката пише и в бъдеще подобни статии. Нека те бъдат пример за опростелия ни народ.

 3. Ангел Небесен каза:

  те си въобразяват, че тяхното обучение по „религия“ е като това на запад; ще ви е ДОСТА трудно да прескочите 300-400 години от историята, както Ленин искаше да прескочи индустриалното общество и да гради направо социализма на Маркс на основата на руското селячество ходещо босо по полето, което не е виждало фабрика през живота си; същото е положението и с „извисения“ български народ, който се нуждае само от една проповедническа дейност (без значение как се казва педмета), както и участие в църковните служби ….и ХОП ще настане голямо духовно израстване.

 4. korki каза:

  Вашето усещане за събитията съвпада с моето.
  Поздравявам Ви, че сте се потрудили да го подредите и предложите в тази статия.

 5. glory каза:

  Автора,коментатора,анализатора написал това е от Марс.Поради различни смущения от физически/материален/вид опитите му за комуникация с човека му се замъглявят.Предупреждавам:ПАДАНЕТО ОТ МАРС не добро състояние.

 6. Дон Кихот каза:

  Британски деца на 5 години с поведенчески проблеми рязко подобряват състоянието си, когато изучават… философия: http://news.bbc.co.uk/1/hi/england/london/7232693.stm

 7. Stilian каза:

  Малка корекция към авторката, която явно не е добре запозната с историята в България. Като за начало бих отбелязал, че нейно твърдение за християнската принадлежност на българина, че едва ли не вярва „по инерция“, или „на пук“ е абсолютна глупост. Да си направи сама справка с Второто Българско царство, с пълните манастири и наличието на новомъчениците в Българските територий по времето на тураското робство и т.н. Това са исторически факти, които не бива да се изопачават само и само да се напише статия.
  Също е неудачно да се сравнява предмет за който се изисква дарба с такъв, за който всеки човек го носи в себе си. Малко говорене наизуст.
  Иначе според мен медиите показват само тези, които са против вероучението и по този начин се получава впечатление на неприязън. А че ще има положителен ефект от вероучението е неуспоримо и за това се води така война против него. Едва ли ще разберем къде е дъното преди да започнем да се издигаме.
  Това, че учат ненужни неща в училище също е неуспорим факт. В коя учебна дисциплина се учи за радост, търпение, любов, солидарност и т.н.?

 8. pepa каза:

  Добавям в отговор на Stilian за съжаление в училище и ваобще само собствения житейски опит научава на радост, търпение, любов, солидарност. Когато човек и още ученик може да се научи само да подражава. Независимо дали това е било негов избор или наложено след време, когато порасне и навлезе в ежедневните житейски проблеми повечето хора развиват единствено умение да оцелияват.
  Дори най благородните на вид намерения са подтикнати от вътрешни материални или кариеристични желания. Така малцина хора се извисияват до високите духовни нива. Ние помним миналите такива личности а савременните не са различими в обществото. Други са ценностите дори в царковните институции. Така е било винаги. Мисля че ако Моцарт е един между 1000 то духовният човек е савсем рядък талант . И това не се учи нито в училище нито в живота. Просто се ражда и бива видян когато и който трябва.

 9. Християнче каза:

  Каквито и недостатъци да открием в тази статия, чест прави на авторката, че говори за комунизма и неговите отровни плодове които берем и в днешно време. Може и да е банално, но КОМУНИЗМА не си е отишъл от нашата страна. Всеки ден чуваме за нови ченгета. Какво е това? Има ли демокрация? Колко са християните с позиция по този въпрос?