Становище относно изложбата „Човешкото тяло – разкрито и реално“Може да харесате още...

3 Отговори

  1. Парпулов каза:

    Мисля, че дядо Гавриил е прав в съжденията си – и по отношение мястото на тази изложба, и по отношение аудиторията, към която трябва да е насочена . Нека се замислим върху заключителните му думи за отношението ни към нашите тела и за духът, който трябва да царува в тях. Радвам се, че нему е поверено ръководството на Културно-просветния отдел при Св. Синод !

  2. В. Д. каза:

    Зададох на една майка същия въпрос, който задава дядо Гавриил – „А какво ако това разчленено тяло, изложено като експонат, беше на твоето дете?“ Отговорът й беше: „Че какво толкова? Всички сме смъртни! Да не би мисълта за червеите да е по-утешаваща. Не виждам нищо смущаващо и смятам да заведа дъщеря си!“ Ето как гледат хората на изложбата (става дума за ЖЕНА и МАЙКА). Тази изложба нямаше да пътува по света и да прави хиляди долари, ако нямаше мнозина хора като тази майка. Тези хора няма да чуят думите на пастира, те щяха да им се изсмеят, и ще пуснат още пари в джоба на осквернителя.

  3. И.Н. каза:

    В.Д., препоръчвам ти да видиш видеото от срещата дебат по въпроса, там една психоложка говореше за травмата, която получава едно дете, посещавайки такава изложба. Ако може и едно дете да се предпази от такова нещо, пак е много! Сърцата ни са толкова вече ожесточени, че нямаме никаква милост и към нас, и към ближните си.