Приключи конкурсът „Блага вест“Може да харесате още...

3 Отговори

 1. refab каза:

  Мисля, че сме свидетели на поредна дилетанска ( въпреки наличието на „професионалния писател и интелектуалец“!?? Коруджиев) и несъответна проява на оценяващи!
  Не одобрявам даването на първата награда на, като че ли, ПСЕВДО ОРИГИНАЛНОТО СЛОВЕСНО ПОЛУНЕЛЕПО, според мен , ЖОНГЛИРАНЕ на авторката („Истинска-КАКЪВ ПРЕТЕНЦИОЗЕН ПСЕВДОНИМ!)! Вижте сами (цитат от „есето“) :
  “ а на простора, миришещи на домашно правен сапун, се развяват крилете на ангелите, тежки като листове хартия, които на кантара в пункта за вторични суровини измерваха щастието му.

  ……………………………………………..

  Божко е на две години и вярва в ангели.“

  Може би бъркам, може би не съм вникнал достатъчно в текста (признавам си , че не се и постарах в максимална степен-мисля, с извинение към авторката, че не си струва толкова)! Поправете ме, ако не съм разбрал добре нещо?!…
  В крайна сметка, повтарям становището си, че „есето“ е малко имитация на такова, то е нещо като НЕДИФЕРЕНЦИРАН ПОРИВ НА УПЛЕТЕНА ПСЕВДООРИГИНАЛНА МИСЪЛ И УСЕТ

  Отправям упрек към журито в некомпетентност , неразбиране и липса на добър критерий!
  На мен най-много ми допадна „Жената и ангелът“, разказ, който има недостатъци, но е най-истинското художествено произведение с религиозни измерения, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ПОЧТИ НЕРАЗПОЗНАТО от поредното не на ниво, според мен, жури!
  Жалко!

 2. Vasco каза:

  На мен пък есетата ми харесват. И двете. И разказът на Таня също е много хубав! Така е решило журито, така са си гласували

 3. Николета каза:

  Разказът на първо място (над 18 г.) е доста слаб. Щом имате жури, разчитайте на него, избягвайте интернет гласуванията, защото те лесно се фалшифицират. Един-единствен човек може да пусне мнобройни мнения под различни никове и айпита.