Брак и общениеМоже да харесате още...

6 Отговори

 1. Martina Andreeva каза:

  Въпреки че е напълно вярна статията е и безпредметна, излишна от простата причина че дори самите вярващи православни християни масово живеят без брак което никак не им пречи да продължават да участват в евхаристийния живот на Църквата.

 2. canga каза:

  Благодаря на о. Добромир за прекрасния текст!

 3. Лъчо каза:

  Просто нямам думи да изразя въодушевлението и радостта си от прочетеното! Поздравления!!!

 4. Люси каза:

  [quote name=“Андреева“]Въпреки че е напълно вярна статията е и безпредметна, излишна от простата причина че дори самите вярващи православни християни масово живеят без брак което никак не им пречи да продължават да участват в евхаристийния живот на Църквата.[/quote]

  Всеки съди от себе си. Това че масово някои хора правели нещо не значи ,че Божиите заповеди са отменяни. Статията не е безпредметна и излишна, напротив много е на място.

 5. Ангел Георгиев каза:

  Много е навременна статията,имайки в предвид,че днешното общество е тотално резервирано към ценностите на брака.

 6. Philip каза:

  Каква страхотна статия!!! Красотата и вечността на православието са показани по много точен и ясен начин. Западните ереси са извратили значението на брака, а думите ‘докато смъртта ни раздели“ са израз на една тотална безнадеждност, която е чужда на истинското християнство (православието). Нима има смисъл от истинския брак, ако смъртта има някаква власт над него? Думите ‘докато смъртта ни раздели“ са душепагубни! Искрено благодаря за статията!