Рождественско послание към българския народ на митрополит Аталлах ХаннаМоже да харесате още...

8 Отговори

 1. plamen каза:

  Уникална ситуация – рождественските послания на Вселенската патриаршия и това от Йерусалим стигнаха до българските интернет-потребители по-бързо от посланието на родната ни БПЦ… Все още чакаме да се появи текстът, прочетен на Рождество в нашите храмове в електронен вид…

 2. Дон Кихот каза:

  Публикуването на този материал е грешка. С какво право един чужд владика-политикан отправя лични послания до българския народ, в които негласно призовава за тотално арабско (не палестинско) господство, т.е. за унищожението на Израел?

 3. Рътеп каза:

  Все едно Дон Кихоте пък еврейте не мачкат на ред и не са терористи м, НАЙ-Големите са те!
  Изераел е и от Косово по-измислена държава!

 4. Тина каза:

  И аз смятам, че не бива да се смесват вяра и идеология, религия и политика. Още по-лошо е, когато се използва празник като Рождество Христово, за да се пропагандират определени политически възгледи.

  Всички сме Божии чеда и всички сме еднакво скъпи за нашия Създател.

 5. Дон Кихот каза:

  Интервю на бъдещия руски патриарх в Московската Духовна академия:

  http://churchnews.ru/index.php?option=com_content&task=view&id=67&Itemid=35

 6. SamoLiubovtaSpasiava каза:

  Думите на човека са могъщи и чисти. Той е искрен и това се вижда, а идеите му са дълбоки и твърде хармонични с христовото учение. Тоя човек е силен дух, мъдър царски дух и не е далече от него съвършенството.

  Той не презира евреите, презира расизма и го заклеймява, той зове за помощ към подтиснатия и слабия, към роба, както и слушателите на Иисус са били роби на римляните. Както юдеите очаквали от Христос да бъде главнокомандващ и да освободи евреите. А всместо това Той се оказал,техния месия, освободител от страданието и злото, от смърт, дал учение за целия свят. Евреите не приели това и Го отхвърлили, а с това си навлекли разорение и разпиляване. Днес със сила се опитват да възраждат своя държава и пак нехаят за духовната свобода, за вечната свобода, а се стремят към власт земна и царство земно, временни и тленно… а не към Божествено, вечно и т.н. За това и им предстои още по-голямо разорение и голям крах, огромна, невиждана в историята на човечестото трагения и ужас върху цялата им държава. Понеже държавата им приича на вавилонската кула и според вечните писания на пророците им е ясно как ще свърши тяхната вавилонска кула, защото писанията на пророците им не са история, не са само и свещена история, а ако са те са свещена история, но не за бъдещето, а история на целия кръговрат на земния театър. Но всичко това няма значение.

  Защото Иисус, пророците и мъдреците трябва да се приемат лично, не политически, всеки лично да следва думите им, за да придобие вечната свобода.

 7. SamoLiubovtaSpasiava каза:

  Виждайки ситуацията в палестина и това, че има хиляди озлобени хора, които се чувстват роби на окупация? Виждайки, че цял един мюсюлмански свят се чувства нападнат, атакуван? Виждайки тероризма? Виждайки, че има държава като Иран, в която управлява един режим с терористичен морал?
  Които се опитват на държавно ниво да се сдобият с атомно оръжие… Според вас какво ще сторят, ако се сдобият с такова и обсега му на действие стига до еврейската територия?
  Мотивирани ли са достатъчно да убият милиони, които смятат за тирани, които ги заробват и нападат? Ще разсъждават ли като отбраняващи се, ще оправдаят ли смъртта на милиони?

  Мисля, че да. Мисля че е съвсем възможно скоро да станем свидетели на нови Хирошима и Нагазаки… Вие как мислите?

 8. angel4o каза:

  Когато някой свещенослужител подкрепи държавата Израел всички го смятат за нормално, а ако си позволи да защити палестинците, голяма част от които са наши братя по вяра веднага бива упрекван, че смесва религия и политика.
  Браво на владиката!