Възпитанието в БиблиятаМоже да харесате още...

4 Отговори

 1. Л.А. каза:

  Възхитен съм от професионализма и задълбочеността на това изследване които са не нивото на най-доброто което съм чел и слушал както в православния, така и в протестантския свят. Аз живея в Америка където е пълно с брилянтни и опитни богослови, с огромна ерудиция и идеално познаващи дълбините на Светото Писание. Този материал е достоен пример за стойностна християнска наука и творчество. Гордея се че авторът му е с българско име.

 2. о. Павел каза:

  [quote name=“Л.А.“]Възхитен съм от професионализма и задълбочеността на това изследване които са не нивото на най-доброто което съм чел и слушал както в православния, така и в протестантския свят. Аз живея в Америка, където е пълно с брилянтни и опитни богослови, с огромна ерудиция и идеално познаващи дълбините на Светото Писание. Този материал е достоен пример за стойностна християнска наука и творчество. Гордея се, че авторът му е с българско име.[/quote]

  Много ме хвалите, ще ми завидят :))) Написах тази статия бързо, за един час, понеже темата за възпитанието на децата през вековете ме интересува отдавна. Даже съм събрал материали за книга, но в момента не мога да я напиша поради ангажиментите си в катедрата по теология на Шуменския университет. От есента трябва да преподавам и Църковно право вместо отец Радко Поптодоров, за което трябва да пиша лекции.

 3. петър илиев каза:

  Чудесна статия,малко се пише на тази тема а проблема е доста наболял как да възпитаваме подрастващите и на какво?

 4. Стела Гинин каза:

  Въцърковените деца са основата на едно здраво християнско общество!
  Темата за възпитанието е застъпена в доста от словата на Старците, но колко от съвременните семейства четат православна литература?!