Религиозното образование



Може да харесате още...

3 Отговори

 1. леонор каза:

  Поздравления, о.Силвестър!
  Точно, ясно и конкретно казано! Подкрепям Ви напълно!
  П.П. Но за министър Вълчев надали има значение дали ще бъде отлъчен…….не ми се вярва да се трогне и от евентуалната Ви анатема. Такива хора са далеч от вярата.

 2. iliana каза:

  как може да се каже такова нещо:

  „Министър Вълчев и професор Бакалов, ако бяха мои духовни чеда, досега щях да проведа с тях множество разговори и щяха да бъдат предупредени, че ако продължават да противоборстват на Църквата ще получат не само отлъчване, но и анатема.“

  Освен че е напълно безсмислено съждение, то показва отчайващата неспособност да се види положението нормално.

  Значи, като начало предлагам на отец Силвестър да допусне чисто работно, че има проблеми, които не се решават с анатеми и има хора, които няма как да са му духовни чада… каквото и той да има предвид в случая с тая фигура…

  И още, вместо бащински да се терзае за духовното изправление на проф. Бакалов, което изглежда доста комично отстрани, да види какво прави с децата в неговата енория, в неделите в неговия храм, в неговия град… Защото мисля, че това е по-нормалното и конструктивното поведение, което издава истинската грижа. Или нейното отсъствие, в повечето случаи.

 3. Християнче каза:

  Толкова“КАНОНИЧНА“епархия-БЕЗ НИТО 1-но ДЕТЕ да учи религия, НЕ само в Сливен, а и в цялата Сливенска област. Къде е владиката Йоникий, отец Силвестър и сие от православни радетели за вероучение???