Мои приятели са попаднали при Петър Велев. Какъв е той?Може да харесате още...

33 Отговори

 1. Илия Пенчев каза:

  Аз пък смятам, че е опасно това, поне което аз видях за този човек.
  Казва например, че нямало значение къде бил кръстен човек, в коя църква, щом веднъж е кръстен това е.
  Ами ако човек е „кръстен“ в някоя секта, тогава какво ?
  Така че определено има разрив с Православната и Богооткровена истина. Прилича ми на православен сектант, макар, че не е моя работа да определям кой какъв е, затова си има събори и духовенство.
  Ето и адреса на връзката http://www.vbox7.com/play:a93936c5 , не съм му гледал повечето клипове, нито имам намерение. Но казаното в този клип – за себе си, не мога да го приема.

 2. Илия Пенчев каза:

  И още едно малко допълнение – тук има въпроси и отговори от този Петър Велев. Прочетете ги. Според мен има коренни разминавания с Православната вяра. Например, човек да се покае, но да си бил простил сам. А за изповед – нищо. Надолу има и други смущаващи неща, оставям сами да ги видите : http://www.petarvelev.info/faq.html

 3. о. Павел каза:

  Как може този прононсиран сектант да е църковен настоятел в Долно Камарци? Има ли свещеници в тази църква? Има ли глава Софийската епархия?!
  .
  http://www.veren.org/product.php?b=3922&T=15&SESID=69014l156l111ortfioa6be914

 4. pif каза:

  аз препоръчвам на пишещите тук да сравнят православната вяра с Библията и да видят разминаванията. Петър Велев говори много добре и въобще не е сектант

 5. Tina I. каза:

  Познавам Петър Велев лично и мога с чиста съвест пред Бога да кажа, че съвсем не е „прононсиран сектант“, а точно обратното. Той е християнин. Проповядва според Божието Слово. Какво по-точно намирате за опасно? Че казва истината, която на много хора не се харесва?

 6. ШКОДРОВА каза:

  Ако всички бяхме като Петър Велев, животът ни щеше да е много по-добър. Нека бъдем по-добри! Нека Бог винаги да бъде с нас и да ни закриля! Амин!!!

 7. Лъчето каза:

  Много благодаря на враговете на този истински християнин, защото ако не бяха те, аз нямаше да намеря този сайт с почти 350 въпроса и отговора, от които разбрах че ако в България има поне 100 такива проповедници, страната ни много соро ще се промени, а народа ни ще се покае. Благодаря за сайта му, който лично аз намиран за изключетелно полезен, нужен и ценен: http://www.petarvelev.info
  Нека Бог да ни благослови и да даде на България още много като Петър Велев.
  Откакто прочетох хулите по-горе за този човек, бях подбуден да проверя дали са верни и с радост установих, за пореден път, че са писани от религиозни фанатици, а не от християни.
  Нека да ви благодаря, Деница, Илия Пенчев и о. Павел, защото иначе нямаше да зная за този искрен християнски проповедник.
  Вече редовно посещавам неговите Богослужения на живо в Булина ливада. От Библията, от християнската литература /православна, евангелска и католическа/ и от проповедите на Петър Велев, когото вие хулите, научих истината за Бога.

 8. Лъчето каза:

  [quote name=“pif“]аз препоръчвам на пишещите тук да сравнят православната вяра с Библията и да видят разминаванията. Петър Велев говори много добре и въобще не е сектант[/quote]

  На човек, който изпълнява Божията воля, ще му намерят дефекти онези, които не я вършат!!!

 9. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  „Който мисли, че стои, нека гледа да не падне“ (1 Кор. 10:12), пише великият апостол. Този, който се кланя на бай Петър от Горно Нанадолнище, всъщност се кланя на тъмната сила зад него.

  Руското кондакарно пеене –
  http://archiman.livejournal.com/

 10. Лъчето каза:

  Важното е да няма отклонение от Християнството, а не от православиетоq протестантизма или католицизма!!!

 11. маймун каза:

  Такова абстрактно безцърковно „християнство“ няма и никога не е имало.

 12. Валентин Андреев каза:

  Това, което пише Деница, не е вярно. Аз съм присъствал на проповеди на Петър Велев и мога да твърдя, че твърденията на Деница, че Петър Велев е говорил за това, че на някой брат във вярата ще му се обадят от разни чужди разузнавания и, че са обсебени от демони са пълна измислица. Проповедите започват с хваление на Господа Отец, Святия Дух и Исус Христос. Песнопения и молитва. После се чете Библията, Евангелието. След което се проповядва, чистота, святост, праведност, покаяние и изправление. Дават се лични свидетелства, както от Петър Велев така и от присъстващите.. Следва изказване на нужди и молитви за помощ и изцеление на нуждаещите се.
  Не разбирам мотивите на тази сестра във вярата, защо се поддава на слухове и клюки и става оръжие в ръцете на хулителите на вярата, които се опитват да рушат и разделят християните. А ние знаем, кой е рушителя и разединителя и врага на Господа и Исус Христос сина Божии. и нашия Спасител и Господ. А Господ Исус Христос се молеше да бъдем единни.

 13. Веселин Алексеев каза:

  Само прочетете следната писана от мен тема –

  http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=christ&Number=1951012877&page=7&view=collapsed&sb=5&part=

 14. Зарко каза:

  Бог, да благослови този искрен християнин! Не съм чул и видял друг проповедник на Евангелието, който така усърдно да води хората към Иисус Христос. Познавам цялото му служение, което е в помощ на човека, търсещ Бога. Книгите му се продават на своята себестойност, проповядва БЕЗ ПАРИ, моли се БЕЗ ПАРИ, гони бесове БЕЗ ПАРИ. Задоволява се с пенсията си. А вие така ли правите? Що за злобни и злъчни слова изливате по негов адрес? Вижте делата на този човек, а после ги сравнете със своите. Ако пък вие, свещенослужителите ако не проповядвате Евангелието, ви припомням че мълчанието ви е смъртен грях! Ако във всичките ~1400 православни храма започнат проповеди в поне в неделя, народа ни няма да тича така целокупом подир окултисти и врачки и няма да си спомня с умиление за „пророчицата“ врачката Ванга, за която упорито мълчите, за да не мътите бизнеса на някого. Ако имахте страх от Бога не бихте хулили този човек. Внимавайте като вършите това, да не се окажете богоборци..

 15. о. Павел каза:

  Трябва ли една православна християнка да се омъжи за атеист? Безплатна книга – http://depositfiles.com/en/files/o6no7opny

 16. мунчо каза:

  „Мартин РАЛЧЕВСКИ, писател: Всеки сам избира пътя си
  Лечител, № 15 (916), 15-21 април 2010, с. 18

  …Завършва СУ… география и теология. След завръщането си в България е приет за редовен докторант в Богословския факултет към Софийския университет. През 2006 г. завършва докторантурата си, но поради корупционната практика в образователната ни система ве е допуснат до публична защита на
  дисертацията си. Това е преломен момент в неговия живот…

  За две години написва два романа… В началото на 2009 г. емигрира със семейството си във Великобритания.
  Там написва третия си роман…

 17. Росица Георгиева каза:

  Благодаря на Господа, че имам възможността да споделя своето лично мнение за Петър Велев. Какъв е той?- християнин на думи и дела, искрен, всеотдаен Божиий светилник. Говори само истината и е много скромен. Ние не можем да го съдим, нито трябва да го хвалим, ние просто трябва да се учим от него. Можем да се учим от него, защото той е стъпил твърдо върху истинската Канара Господ Иисус Христос. Разбира се и в този случай трябва да сме бдителни и да сравняваме всичко със Словото, защото и брат Петър е човек като нас и може да има грешки. Най-доброто, което е в дейността му, че не е обвързан икономически и доктринално с никого и с нищо и словото му е свободно и без страх! Единственият страх, който има е пред Бога и затова има мъдрост. Божий човек е. Бог да го благославя, да го пази от злото, да му дава сили и още дълги години да работи все така с любов към всички хора и към България. Господи, дай моля Tе повече такива светилници на България. Амин.

 18. масон каза:

  [quote name=“Росица Георгиева“]Благодаря на Господа, че имам възможността да споделя своето лично мнение за Петър Велев…. не е обвързан икономически и доктринално с никого и с нищо [/quote]

  Росице,
  Този, който не е обвързан доктринално с никого е обвързан духовно с всекиго. Тази религиозна всеядност е от дявола.

 19. христов каза:

  Другарю Масон,

  вие пропускате факта, че проповедите и служението Петър Велев са категорично обвързани и подчинени духовно изцяло и само на Евангелието на Господ Иисус Христос. Това обвързване с Никого ли е? Старае се човека, да проповядва пълното и цяло Благовестие без да настройва хрстияните от една деноминация срещу друга, а напротив. Върши Божията воля, като се старае да проповядва любов между християните, а не разделение. Учи народа на Словото Божие.
  Подкрепям Росица и Бог да ни праща повече негови служители като Петър Велев.
  Господи, благослови България!

  Росице,
  Този, който не е обвързан доктринално с никого е обвързан духовно с всекиго. Тази религиозна всеядност е от дявола.[/quot[quote name=“масон“][quote name=“Росица Георгиева“]Благодаря на Господа, че имам възможността да споделя своето лично мнение за Петър Велев…. не е обвързан икономически и доктринално с никого и с нищо [/quote]

 20. public_owner каза:

  Деница ли каква си. Направо за пореден път се убеждавам като чета какво си написала, колко заблудени хора има. И този дето ти е отговорил е заблуден по много въпроси. Както и много от коментарите, бих казал повечето. Темата е дъгла, но ще се опитам кратко и ясно да се изкажа – Така са ви промили мозъците с различни наименования на ЦЪРКВИ, че изкарахте Петър Велев че бил сектант. Отворете си очите и вижте мафията в Държавата и т.н. православна църква. Вие вярвате на сляпо в различни църкви а те всичките са създадени от евреите да разделят християните. Значи Петър Велев в Лош и опасен човек, защото проповядва божието слово в най-чист вид? Вие имате ли въобще глави на раменете бе? Децаца ти какви хапчета зимаш мойто момиче? Всичките църкви – католически, протестантски, православни евангелисти, баптисти, лутерани и т,н, и т.н. и всичките им секти и .т… са СЪЗДАДЕНИ СЛЕД БИБЛИЯТА! БИБЛИЯТА Е ИСТИНАТА! СТАР И НОВ ЗАВЕТ! Да не кажете че съм евангелист с промитите си мозъчета. Боже опази!

 21. ужас каза:

  [quote name=“public_owner“] Всичките църкви – католически, протестантски, православни евангелисти, баптисти, лутерани и т,н, и т.н. и всичките им секти и .т… са СЪЗДАДЕНИ СЛЕД БИБЛИЯТА! БИБЛИЯТА Е ИСТИНАТА! СТАР И НОВ ЗАВЕТ! ![/quote]

  Глупости дрънкаш, приятелю. Създаването на християнската Църква, която днес се нарича Православна, е описано ясно в библейската книга Деяния апостолски, глава 1. Не е след Библията, а в Библията.
  .
  Неделя на Йерихонския слепец –
  hrttp://archiman.livejournal.com/

 22. Evil с главно Е каза:

  Public_owner, смятам, че си завистлив горд апостол, говорещ как да се обичаме и какво е любовта, изправен пред нуждата да реализира себе си. Та днес е важно да си вървела и злобен фен, и да не падаш на колене, ще вървиш и ще смазваш по-слабите, така ще имаш възможност да бъдеш някой, много по-добре от това да си никой и слаб! Даваш пример на истинска любов и уважение с много оправдание и олигофрендщина. А с мафията, за която говориш, по-добре да не се срещаш, да не изцапаш…

 23. Т Георгиева каза:

  [quote name=“Evil с главно Е“]Public_owner, смятам, че си завистлив горд апостол, говорещ как да се обичаме и какво е любовта, изправен пред нуждата да реализира себе си. Та днес е важно да си вървела и злобен фен, и да не падаш на колене, ще вървиш и ще смазваш по-слабите, така ще имаш възможност да бъдеш някой, много по-добре от това да си никой и слаб! Даваш пример на истинска любов и уважение с много оправдание и олигофрендщина. А с мафията, за която говориш, по-добре да не се срещаш, да не изцапаш…[/quote]
  Заплашително ми се вижда това, освен укоряващо някого. Да си кажа честно нищо не разбрах. Дали може малко пояснения да дадете по коментара си г-не? Доста зловещо звучи.

 24. Т Георгиева каза:

  [quote name=“Evil с главно Е“]Public_owner А с мафията, за която говориш, по-добре да не се срещаш, да не изцапаш…[/quote]
  Не познавам господин Велев, нито Деница. Чувала съм за отец Стефан Стефанов и написаното от него ми се струва разумно. Но за втори път искам да се спра на коментара от Евил, защото в него има някаква заплаха.
  Добре би било господина да внесе яснота, защото аз тълкувам това като заплаха към мен за написаното във форума. Други биха могли да го тълкуват като заплаха към себе си, особено в този момент в който се изисква покаянието от владиците да бъде съпроводено освен с покайни сълзи, също така и с някакво осветляване на миналото и събитията свързани с вербовката им.
  За да няма недоумения от такъв род – нека анонимният автор на коментара даде някакво пояснение. Моля администраторите да прояват разбиране към безпокойствата на четящите.

 25. Anton.Yordanov каза:

  Здравейте и бъдете здрави в името на Господа,

  Моля обърнете внимание , че никъде в светото писание не се споменава за подписване на договор със Създателя в материално веществена форма, дори обратното!!!

  “ Делата ви идат преди вас“: Св.Апостол Павел

  Защо , уважаваният от нас Петър Велев , толкова настоява за подписването на такъв договор със Създатела в писмен вид.

  Нек авсеки от вас да помисли сериозно върху този въпрос!!!

  Отговора е в светото писание!!!

  Антон

 26. Desislavaaa каза:

  Здравейте,прочетох внимателно всичко казано дотук.Накратко искам да дам мнението си.Аз може да се каже че бях от така наречените православни християни-празнични християни,вярващи в Бога, в някаква сила-но всичко беше неясно и смътно в съзнанието ми.Преди 3 години почти Бог ни срещна чрез наши приятели с Петър Велев и аз естествено в началото бях подозрително настроена да не попадна в секта и да си изпатя.Но след като присъствах на разговори с брат Петър,на поучения,слушах проповеди и най-вече искам да подчертая НА ЛИЧНИЯ СИ НАБЛЮДЕНИЯ ЗА НЕГО мога да ви уверя че това наистина е един изключително скромен човек,истински вярващ християнин и всички тия глупости които пишат за него хора,които не са имали никакви контакти с него са толкова обидни и оскърбителни.

 27. Desislavaaa каза:

  Слава на Бога че ме срещна с него и мен и съпруга ми,защото ние се новородихме за Иисуса Христа,за нашия Бог.Петър Велев проповядва чистото Слово Божие-без да се натрапва,да те насилва,да е агресивен и настоятелен.Напротив „Който има уши нека слуша“.Той е на този принцип.С неговите напътствия стигнахме до искрено покаяние и искам да подчертая за този,който е написал за Мирния договор на грешника с небесното царство,че трябва да подписваш истински договор-явно дори не си е направил труда да проучи за какво става въпрос.Мирния договор не е в този смисъл договор на хартиен носител-пишем си имената и си слагаме подписите -звучи толкова смешно дори.Това е едно помощно указание как да се покаем сами пред Бога дори-в изповед-да разберем кои са нашите грехове,да се отречем от тях и от Сатана

 28. Desislavaaa каза:

  Аз водейки се по този Мирен договор-в скришната си стаичка се покаях от сърце и Слава да бъде на Бога той ни дари с най-прекрасния си дар на този свят-с рожба(защото нямайки здравословен проблем ние не можехме да имаме дете).Благодаря на Бога че ни срещна с този човек,че ни призова за вечен живот и ни благослови с рожба,иначе още щяхме да се лутаме при врачки и ходжи да се омърсяваме със сатанинските им дела.Бог да благослови Петър Велев.Аз и в настоящия момент съм православна християнка-кръстена,венчана,посещавам службите на месната православна църква и искам да кажа на Презвитер Стефан Стефанов преди да квалифицира и дава определения за хората,да се опита да направи контакт с тях и да изследва истината.

 29. Desislavaaa каза:

  Защото факт е че този сектант както го наричат някои във форума свърши работата на православните духовници и доведе 2 души до покаяние и не са само 2.Изключително невярно е това че акцента пада върху него като проповедник и че едва ли не е някакъв всевластен гуру!Скромен и почтен служител на Бога.Не виждам нещо осъдително и в това че той е проводник на Божествените изцеления. Съгласна съм презвитер Стефанов че това не е най-важното и самия Петър Велев не го казва.Вие да ви попитам страдали ли сте от тежка неизлечима болест,за да махате с лека ръка-ама не е най-важното да сте здрави-вярвайте в Бога и страдайте.Аз вярвам че нашия Бог не иска да сме болни-това се случва в следствие на грехопадението на човека и Бог го допуска-да пострадаме,за да се отвърнем от лошите си пътища,да се обърнем към Бога и той да спаси душите ни.

 30. Desislavaaa каза:

  Затова да не осъждаме изцерителната дарба на Петър Велев и да не опорочаваме делото му.Само човек,който не е изпитал страданието на тялото може да махне с лека ръка и каже-ама да не обръщаме внимание толкова на това.Щом Бог го допуска-да има болести и страдания и щом ни праща духовници,които да пасът стадото му и да ни изцеряват нека въздадем Слава на Бога и да му благодарим.Все още православната църква не излиза с категоричното становище пред цяла България-не на врачки и баячни.Защо не се обявите публични и твърдо против тях?

 31. Desislavaaa каза:

  Напротив Петър Велев е категоричен и не се страхува да предупреждава хората за тежките поражения от врачките,и за това че може да ги натоварят демонично.Какво е и толкова страшното да се говори за демоните и дявола-да се говори,за да знаят хората,в какво може да забъркат,да са предупредени-това са реални неща.Прекрасно е да си говорим за любов,но на света всички знаем че има непрестанна борба между добро и зло.Ако знаем за злото-можем да се пазим и по-точно да молим Бога да ни опази.Препоръчвам всеки,който има възможност да отдели няколко часа да отиде на Булина ливада на една проповед и след това да изгради категоричното си мнение.

 32. Desislavaaa каза:

  И в заключение не съм съгласна че на който не му отървала позицията на православната църква търсил по приятни отговори,успокояващи съвестта при Петър Велев.Напротив-той такива хора не само че няма да ги успокои,но още по категорично ще им потвърди истината.Факт е че той не се определя като православен християнин,но като цяло се препокрива позицията му с тази на православието.Винаги мога да се допитам до него за адекватен отговор на въпрос,като съм сигурна че ще е изключително и само позован на Божието слово.Бог да благослови всички ви и да издига все повече истински духовници за спасението на все повече души!Амин!

 33. Ден На каза:

  Ако чуете този клип, мисля, че отговорът на първоначално зададения въпрос ще се изясни. За съжаление мисля, че това е нова лъжица мед с капка отрова. Не бих прочела и дума от този човек. http://www.youtube.com/watch?v=GdRtUyn220w