Предстоятелят на Руското подворие в София взе участие в тържествата в Доростолска митрополияНа 7 март 2021 г. представителят на Патриарха на Москва и цяла Русия при Българския патриарх – архимандрит Васиан (Змеев), по покана на митрополит Яков Доростолски, участва в тържествата, посветени на 50-годишнината на митрополита.

Божествената литургия в катедралния храм „Св. ап. Петър и Павел“ в Силистра бе възглавена от митрополит Яков, в съслужение с протопрезвитер Добри Чаков,протосингел на Доростолска митрополия, архиерейския наместник на Пазарджишка духовна околия свещеноиконом Боян Кочев, предстоятеля на Руското подворие в София архимандрит Васиан (Змеев) и духовници от Доростолска епархия.

От името на епархийското духовенство протопрезвитер Добри Чаков поздрави Доростолския митрополит Яков с юбилея и му връчи архиерейски жезъл и митра. Свещеникът предаде на архиерея и поздравленията на митрополит Одески и Измаилски Агафангел и неговия дар.

Архимандрит Васиан поздрави митрополит Яков с 50-ия му рожден ден, пожела му Божията помощ в неговото архипастирско служение и му подари панагия и кръст.

Източник: patriarchia.ru

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...