Време е да спрем да живеем по съвестМоже да харесате още...

7 Отговори

 1. мунчо каза:

  владици агенти –
  http://www.youtube.com/watch?v=Auk86u8auuA

 2. Kiril M. каза:

  Чудесен текст, накара ме да се замисля сериозно, много сериозно. Благодаря за превода.

 3. КСтефанова каза:

  „И ако някой българин – вярващ си позволи да каже, че нас това не ни засяга и че у нас не е така, за мен той е или лицемер или просто не е вярващ.“
  Не може така да се определят хората, защото лицемер ще излезе този, който мисли, че не е такъв и вместо да спасява себе си, тръгнал да спасява другите:)
  А св.Серафим какво е казал? „Придобий смирен дух и ХИЛЯДИ около теб ще се спасят“. Нека да му вярваме!

 4. Мартин Митов каза:

  Нелепи примери. Затова на статистиката й викат и стъкмистика. Взима се кило картофи и се изтъква колко метра е дълго… Това, че нарастват броят на вярващите и броят на абортите не означава непременно, че става дума за едни и същи хора. А и нормално е когато се вдигне нивото на благочестие да се засилят действията и на лукавия. На война е така – единият противник прави мобилизация, другият – също.

 5. Скапан Прибичуков каза:

  Ако се измисли ваксина срещу това, за което става дума в статията, ще бъде ли ефикасна и няма ли да създаде усложнения във фазата на развитие и оптимално щастие? Дали тази ваксина е истинска и работи или има друга цел?
  Болезнено е да гледаш как умират живи същества и на практика нищо не може да се направи.

  Ш-ш-ш–ш-т тихо, нека замълчим и умрем в смирение!

 6. Димитър Анев каза:

  Последната опора на православието след Византия и преди Русия, по онова време, е България. Което руските братя неудобно забравят.. 🙂

 7. Емил В каза:

  Чудесна статия, благодаря Ви за превода и публикуването й!
  Според мен написаното (без статистиката естествено) се отнася 100 процента за българското общество, даже все едно е писано за него.