ТишинаМоже да харесате още...

10 Отговори

 1. Лъчо каза:

  Трагедията е, че не е само в Софийска епархия.Цялата ни Църква е на смъртен одър!

 2. Дон Кихот каза:

  Може би така е по-добре – да умре гнилото и негодното, за да се роди нещо ново и жизненоспособно. Божият промисъл действа в историята независимо от нашите теории и фантазии.

 3. Kerigma каза:

  За какво става въпрос? Аз не съм от Горубляне!
  Защо храма е празен? Защо хората са на двора? Защо протестират?
  СТИГА С ТЕЗИ НЕДОМЛЪВКИ!

 4. mmm каза:

  Нещо го мъчи авторът, ама не разбрах какво. Аз бях в друга софийска църква – беше препълнена. Явно не е тенденция да са празни църквите в неделя.
  А и защо трябва да ни впечатлява посещението на Знеполския епископ в квартал Горубляне? Горубляне не в Знеполье! 😉 Дедо Иоан да ходи където го канят, а не където не го искат! Специално тази седмица не му липсваха покани! 🙂

 5. Vladislav каза:

  Енорийският свещеник о. Петър е преместен, заради отдаване на земи под наем. Хората не искат архиерейския наместник о. Христо Пудин да им служи. Подробности в двери.бг – от седмици се пише за този случай.

 6. Kerigma каза:

  Благодаря Владиславе – кратко и ясно, иначе ще трябваше с голямо нежелание да изневеря на моя любим сайт православие.бг за да търся информация от двери.бг.

 7. missi каза:

  това е диагнозата.След като ревизора Кошлуков командари цялата епархия и казва кой къде да служи,така ще е.Минала тая настоятелка,минала -оная,направили мили очи на Кошлуков,занесли две тави тулумби на викария и хоп!-готовооо,свещеника е омаскарен.
  После какво се получава-понеже семето на раздора е посято-много от отците сами искат смяна на енорията.И се започва голямото лъгане и чакане,като в същото време те не взимат и една стотинка от треби,щото видите ли-на ,ще ги местят.Поне 5 свещеника от Софийска познавам с такъв проблем и лъжливи писмени обещания от години.
  А за чревоугодието у 200-килограмовите надзорници не ми се говори.Не може на човек само това да му е гъдела и да го интересува,пък после да искаме епархията да ни е наред.Срамота!

 8. plamen каза:

  Двестакилограмието не е обезателно признак на чревоугодие, както и слаботелесието не е обезателно признак на постничество. Първото може да от нарушена обмяна на веществата, а второто – банално язваджийство.

 9. lyublyana каза:

  Незнам каква е била причината черквата в Горубляне да е празна и хората да протестират отвън?!
  В Кюстендил в храм „Свети Мина“ вече от година има проблеми,черковни настоятели-самоуправци,които назначават и уволняват ,правят каквото си поискат…касирани избори за същите тези настоятели и пр. глупости от всякакъв род…писма до владиката от възмутени вярващи,няколко поне,подписка,ходене по-мъките…резултат никакъв.Висшият клир мълчи-тишийна…съветници,които им казвеат ,че проблеми в енориите няма…
  А загубената овца бяга все по надалеч…и търси пастиря си-някъде другаде…

 10. missi каза:

  Явно и двамата се досещаме за какво говорим,но повярвайте ми,да твърдя нещо,значи съм го видяла с очите си.Колкото до паралела,който се опитвате да хвърлите с нечия язва,факта за нея е всеизвестен и не е срамен.Срамно е ,обаче да се нарушава системно и отявлено ап.постановл.кн.2,ст.5.
  Бог да е с теб и целия ти дом.Амин!
  До Любляна-не се учудвай скъпа,не е само в Кюстендил:sad: