Сърдечно за отец ПавелМоже да харесате още...

6 Отговори

 1. Андрей Романов каза:

  Вечна памет на отец Павел, нашия незабравим Дон Кихот! Наистина беше много искрен и прям, казваше ти истината право в очите. Имал съм и аз сблъсъци с него. Но сега ми е болезнено тъжно. Загубихме един човек, когото не ценяхме толкова, колкото заслужаваше. Имаме голяма вина пред него. Почивай в мир!

 2. Krasimira Vacheva каза:

  Дълбок поклон пред паметта му!

 3. о.Д.Димитров каза:

  Бог да го прости!Благодаря ти о.Стефане за статията.Днес написах редове и в Двери.Мисля си цял ден за презрението,подценяването и завистта.Съдбата ме свърза с отец Павел.Клисарувах при него-83-85 г.Това са три години двусеместриални утренни и вечерни служби.Бях плануван да бъда изритан от ДА,второ висше ДС не позволяваше.Именно клисаруването ме спаси,защото никой не искаше да поеме слугинажа там.Почти всички подиграваха отец Павел.От студентите до професорите и дори проверяващите епископи.Почти всички му завиждаха и за недостигаемата гениална информираност и за продуктивната му писателска и кореспондетска дейност.Почти всички го презираха,защото не беше от този свят.Наистина юродив и понякога комично чудачест.Да подритваш пластмасова кофичка от кисело мляко от последния етаж до партера и да не ти пука,че те сочат и ти се смеят-това го можеше само той.Изключително бърза реакция за чуждите болки и солидарност със съчувствие-неповторим самарянин.
  Много ще ми липсва !!!Помоли се за нас!

 4. бай Харалампи каза:

  Почивай в мир, Дон Кихот.Липсваш ни.

 5. непознат каза:

  Бог да го прости и мир на праха му! Щастливи са тези, които са го познавали. Било им е дар от Свише!

 6. Пламен Павлов каза:

  Бог да го прости отец Павел! С голямо закъснение научих тази скръбна новина… Искрено жаля за този благороден човек, монах, талантлив учен и изследовател, честен българин! Помня още от 70-те години на ХХ в., когато за първи път се запознахме в библиотеката в Русе, после много пъти през годините съм слушал и чел негови научни доклади, статии, книги. Още веднъж, Бог да го прости, мир на душата му!