Житие на свети Николай Мирликийски ЧудотворецМоже да харесате още...

3 Отговори

 1. Траянка Георгиева каза:

  Колко много чудеса! Както знаем и в нашата съвременност стават чудеса по молитвите на свети Николай Чудотворец. Но ние не вярваме в чудеса. За нас това е прелест. Народа търси чудеса при естрасенси и врачки, защото богословите отричат чудесата, а народа се нуждае от чудо за да оцелее. Всички се нуждаем от чудеса и всички ги отричаме.

 2. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Траяно,
  Откъде знаеш, че „богословите отричат чудесата“? И кои богослови – протестантските, римокатолическите, православните или ислямските? Не чувстваш ли, че клеветиш, като обвиняваш без основание?

  Купи си правописен речник. Пишеш: „народа се нуждае от чудо за да оцелее“. Подлог се пише с пълен член („народът“), а пред „за да“ винаги се поставя запетая.

  Изповедта в средновековна България –
  http://archiman.livejournal.com/

 3. Траянка Георгиева каза:

  Теолозите – схоластици не вярват в чудеса в много по-голяма степен от народа. Даже от атеистите, защото нека си спомним за Ванга и това, как всякакви партийни и непартийни членове тичаха за“ чудесата“ и.
  Това, че теолозите не вярват в чудеса зная от опит. А ти вярваш ли? И кажи някаво чудо, което се е случило с теб. Не може да не се е случило никакво чудо в живота ти, но няма да го кажеш, за да не предизвикаш смях в теолозите. А за „богословите“ се извинявам. Точната дума е теолозите. Извинявам се и за правописа си.