Да се помолим за Патриарха сиМоже да харесате още...

5 Отговори

 1. Климент Йорданов Буренков каза:

  Г-н Сивов, благодаря Ви за този смислен словесен шедьовър с толкова енергетична (както писа неотдавна Светлозар Стефанов) вибрация.

 2. Николай Стайков каза:

  ….За да влезем в съборността на църквата, трябва да се отречем от себе си…

  …Радвам се за избора , ще му повярвам ако и той се откаже от заплатата си , така също и другите владици се окажат от заплатите си , като десетки свещеници в Великотърновска епархия са без препитание и работят кой каквото свари за да си издържат семействата , а в Софиска епархия раздават пари /храм св Неделя / …от излишък , ей на тази неразбория да се намери решение

 3. Геро Йорданов каза:

  Няма спор, че това е най-проникновеният поглед над случилото се последните дни в страната ни. Няма какво повече да се каже – това е.
  Поздравявам ви господин Сивов! Смятам, изказахте гласно колебливите мисли на всички, у които все още има стремеж зад прозаичните ежедневни събития да виждат великите Божии дела и вярата, че Бог ни говори чрез всичко, навсякъде, всеки миг. Всеки миг!

 4. Мариан Томов каза:

  Явно се допускат основно хвалебите коментари, докато критиката не се радва на положително отношение, но това не ме учудва.

  модератор:

  допускат се. напишете си критичните бележки по текста, без да изпадате в лични обиди и безсмислици, и ще ви ги публикуваме. гледаме тук да не толерираме тролове и хейтъри, че бездруго е пълна държавата с такива фигури и страсти :).
  поздрави

 5. Десислава Шаркова каза:

  Милостиви Боже,
  Благодарим Ти, че постави над стадото Си верен и достоен пастир. Дарувай щедро Своята благодат на патриарх Неофит! Умъдри делата му, укрепи вярата му, приеми молитвата му за всички нас – разпиляното стадо българско. Дай му, Господи, колкото синапено семе от Твоята Любов, Сила и Мъдрост, за да събере в кошарата на Твоя Храм нас, „закопнелите за любов, но озверели от бедност“ – болни, глухи, слепи, но все пак – Твои деца. И нека Твоето слово се лее над пресъхналата от жажда Божия нива, чрез достойните уста на дядо Неофит за вяра, любов и спасение. И помилуй, и лекувай нас – грешните, защото – слепи, болни и глухи, не знаем какво правим…
  Благослови, Господи и перото на твоя раб Пламен, като му даруваш чиста и спасителна вяра, с която да свети в очите на слепите, да лекува болните и да шепне в ушите на глухите…
  Амин!