Кажи ми, че няма да ги убият!Може да харесате още...

23 Отговори

 1. Дон Кихот каза:

  Красивата авторка има странната склонност да се изказва категорично по въпроси, все още неясни, неуточнени, неразгадани. Тук се крие опасност да се вземе погрешната страна.
  .
  След като видях развратни снимки на същите тези сестри в либийските вестници, вече не съм чак толкова сигурен кой е крив и кой е прав.

 2. milen каза:

  ти на либийските вестници ли вярваш или на проф. Люк Монтание? то да се позоваваш на тези вестници е все едно да цитираш в. работническо дело за обстановката в Афганистан през 1987 г. и да пишеш, че войната там е била причинена от ислямските екстремисти.

 3. andrey каза:

  Четох, че с милионите на катарския емир някои си купили коли, други взели по втора жена… Животът продължава. И само майките ще останат завинаги безутешни, навеки почернени. За какво са им на тях тези милиони…

 4. Георги от Хасково каза:

  красивата авторка не се е заблудила… Ти се заблуждаваш.
  Да, вестник Триполи Пост публикува снимка, на която има снимка на жена в бански костюм, която е, деликатно казано, допуснала някакъв либиец в личното си пространство…
  И какво следва от това? Че тази жена, щом й харесва да лежи на плажа сред местните граждани, е 100-процентов убиец?
  Нека не забравяме, че става дума за юридически, а не само за морален проблем. Това, че Кристияна Вълчева се е снимала на плажа с местни мъже или това, че някоя от сестрите си сварила домашна ракия и я изпила, са чисти битовизми. На тази основа можеш да правиш нравствени оценки, а не правни!
  Всичко, което либийците изнесоха, е на светлинни години от историята с ХИВ-епидемията.
  Да не пропускаме и факта, че обвинението не беше само в умишлено заразяване на деца, но и в заговор срещу либийската държава… обвинение, което така и не се доказа! Което сигурно навява някакви мисли в твоята рицарска глава.

 5. Дон Кихот каза:

  Хора, които така фрапиращо нарушават местните закони и обичаи, не са и не могат да бъдат невинни. Дори ако заразяването е извършено от други или е причинено от немарливост, самият факт на пасивността и мълчанието на сестрите говори много.

 6. andrey каза:

  Дори и да имат само косвено отношение към заразяването на децата – в което не съм сигурен – то и тогава едва ли заслужават да бъдат национални герои, в каквито ги превърнаха у нас. Това ли е лицето ни пред света?

 7. Дон Кихот каза:

  По-добре 9 деца през 1 година, отколкото 1 дете на 9 години. С тази раждаемост след 50 години за православието ще се чете само в книгите по история на религията като „някаква секта преди дин-исляма“.

 8. леонор каза:

  Полковник Кадафи има невероятната способност да „насочва“ либийската преса в удобна за него посока. Много ясно че предоставената информация обслужва лидера……защо ли ни е познато толкова?

 9. chorbalan4o каза:

  дон кихот е донякъде прав – като си на чуждо място ще спазваш тамошния ред. беше ясно, че не са виновни. но – защо никой не потърси наказателна отговорност от тогавашния ни посланик в либия и от Надка „Хубавата“ – всички правителства си изтеглили медицинския персонал за 2 дена, а нашият Мундьо спал някъде…

  друго – нека да ни ги идеализираме и да ги правим национални герои – имало е къде по-заслужили и достойни хора че и изстрадали и не са получили нужното внимание.

 10. леонор каза:

  Странен хибрид сме това българите!
  До сега плакахме да ги върнем. Като ги вънахме- хубаво ги оплюхме, че и продължаваме да го правим. Е това не е за разбиране! Що за манталитет, що за нрави!?!?

 11. Дон Кихот каза:

  Вие не разбрахте ли всъщност какво е станало? Тъй като в Либия нямало кръводарители, сестрите въртяли търговия с кръвни продукти и ги внасяли от една неарабска страна в Близкия Изток. Доставките са били заразени, без те да знаят. В резултат 470 деца са обречени на смърт.

 12. ... каза:

  Ами исках да се върнат, но сега се замислям като чух какво приказват. Мислят ДА СЪДЯТ СТРНАТА НИ!!! За какво? За това, че са я напуснали, изоставили и са избрали някаква си Либия?! Смешни са ми. И за това ли се бори бг. народ? За някакви си които сега ще съдят страната. А и аз съм чувал за мизериите които са правели в болниците. Но съм и чул, че заразата е била преди те да дойдат.

 13. Galena каза:

  Ако това с кръвните продукти е вярно, тогава репликата на Иван Костов звучи логично: „Ами ако сестрите носят някаква вина?“ Умишлено заразяване или коравосърдечие? Невинни или косвени убийци? Сюжетът сякаш е взет назаем от Достоевски..
  Иначе текстът от колонката е интересен. Как завършва разговорът между детето и майката?

 14. milen каза:

  а бе няма начин да не са виновни щом са избрали да отидат в Либия по време на управлението на И. Костов. Това Монтание, това Колици, нищо не струват пред авторитетните думи на Командира: „Ами ако са виновни?“, нали така?

 15. milen каза:

  а за желанието им да съдят някой в България – приветствам го, най-малкото, че през последните 17 години няма осъден политик. пък и е нормално ако един български гражданин е изоставен на произвола на съдбата да реши да действа така. за повеч инфо какво са преживели – http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1078607

 16. andrey каза:

  трябва да е катарският емир. Имало още щедри хора на земята.

 17. леонор каза:

  Андрей,
  запознайте се с емира на Катар и с неговата съпруга:
  http://nl.youtube.com/watch?v=6kU9gkmrmxg&NR=1

  http://nl.youtube.com/watch?v=huXgOqBsJLU&mode=related&search=

 18. blago4estiwia каза:

  Ако говорим за детската невиност и чистота, тогава би било редно да говорим за всички деца! “ Моята дъщеря…….“ “ и аз……..“ Така трябва. Останалото е стил на перото. Е има и други деца, но “ МОЕТО“ е ДЕТЕТО. При толкова литературна милозливост един въпрос към авторката: ще даде ли на НЕИНОТО ДЕТЕ да му прилеят кръв тези „сестри“?
  А по горните коментари са добри. Най- накрая малко разум.
  П.П. Сещам се, че има два вида деца- невъзпитани, лигави и глуповати и МОЕТО?

 19. дкалчева каза:

  Според моето лично мнение, до което съм достигнала по пътя на лични прочити и преживявания:

  Който не е способен на истинска човешка милозливост – не е способен и на „литературна милозливост“.

  Авторката, както я наричат в не един коментар по-горе, да пише занапред и още повече, защото – пак според моето мнение – има и ум, и сърце за това. Има и читатели.

 20. Markova каза:

  а аз чета всичко,откакто са си дошли сестрите и си мисля,тия журналисти се сетиха за всичко,включително и за тяхните си заслуги,но споменаха за молитвите пред чудотворните икони чак след няколко дни,значи когато сме зле,“избави ни Господи“, а после сме само …НИЕ

 21. Дон Кихот каза:

  CREATION

  A man said to his wife one day, „I don’t know how you can be so stupid and so beautiful all at the same time.., „The wife responded, „Allow me to explain, God made me beautiful so you would be attracted to me; God made me stupid so I would be attracted to you!“

 22. diyana_nik каза:

  Всеки път,когато ви се доругаят сестрите,молете се горещо Бог да не ви праща техните изпитания – да не сте в тяхното положение.Бог ги спаси.Журналистите помогнаха и решиха без капчица милост да си вземат девидентите като ги режеха с нетактични въпроси вместо да ги оставят да осъзнаят свободата и всичко,което им се е случило.Те са жертва на шантаж,заложници на интереси.Виновните за тяхната драма – Бог им дава възможност да се покаят и да им помогнат.Тяхна воля.Чест прави на всички държавни хора,които се отнесоха достойно към тях.Какво ни учи Господ Иисус Христос – и най-малкият мой да не пренебрегвате.Ние нямаме нужда от фалшиви национални герои,от които след време да се отказваме.Да се обичаме в Христа ,братя и сестри ,да бъдем милостиви към изпадналите.И да се вглеждаме първо в нашите сърца.Обичам ви.Бог да поправи грешките ни.

 23. kubrat каза:

  Вижте, нека не съдим хората. Грешни или безгрешни тях и нас има кой да ни съди. Нима ние всички тук в България сме безгрешни или сме с нещо повече от тези човешки души?