След концерта на МадонаМоже да харесате още...

11 Отговори

 1. lyublyana каза:

  „В тези очи можете да видите Нищото ,но никога няма да видите Бога“ е може би най-точното мнение.
  Поздрави за статията!

 2. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Хубава статия, но не съм съгласен с два пункта. Дяволът има конкретно лице или по-скоро палитра от лица, а не е „нищо“, както ни убеждават редица негови религии и философии. Нищо не съществува. Вчера окончателно се скарахме с т.нар. свещ. Яков Кротов, който твърди, че безсмъртие няма. Как може християнин да отрича откровението и самия Христос?

  Освен това, не може Мадона и Джако да се слагат на една плоскост. Те са съвсем различни явления. Майкъл е певец, композитор, танцьор, борец за справедливи каузи и неслучайно беше убит, докато Мадона е само една визуална и вербална провокация.

 3. Лъчо каза:

  Вместо нонстоп да се занимавате с някаква си певица, да бяхте писали нещо за това: http://www.dveri.bg/content/view/9705/33/ , но уви явно не искате да кажете, че любимите ви сърби са такива. А иначе като стаен дума за Косово,Русия сте първи защитници на ‘братските’ православни народи! Браво! Само така! Не бива да се нарушават славянистичните ви концепции! Жалко! Много жалко!

 4. Georgi Stanchev Purlikov каза:

  Поздравявам Св. Синод за изказаното мнение и очаквам все така последователно да се изкаже за чалгата, покварата, корупцията, независмостта на България от външно (източно и западно) влияние, убийствата, лошата социална и здравна политика и …

 5. nekoy si каза:

  Oк, обаче Синода не си е надценил силите. Посланието беше много добре премерено, с ясното съзнание, че няма да спре концерта, но заявява позиция и отношение. Ние българите трябва да се научим да реагираме, да заявяваме позицията си и да се борим срещу онова, което не ни харесва, вместо да роптаем под нос и не срещу когото или както трябва.

 6. nekoy si каза:

  В коментарите в Православие.бг има обидни критики от страна на „фенове“ на двери срещу
  засягани или незасягани теми от Православие.бг. Двери, от своя страна, некоректно коментират прохождащия сайт на Св.Синод. В екипа на двери има хора, които не знаят какво говорят и всъщност на чия страна са, защото преследват цели, които помрачават трезвостта на преценката им за позициите, които изразяват. Не отричам качествата на нито един от изброените сайтове. Православието.ком, остава без конкуренция, защото се ограничи с това да бъде библиотека, без да претендира за журналистическа или богословска виртуозност, като не навлезе в тия води.
  Отстрани погледнато – българска работа. Всеки срещу всеки. Наши на ваши. А май сме едно в Христа…или поне би трябвало да бъдем, но вместо това, си конкурираме егоцентризмите квалифицирайки дейността на колегите единствено от отрицателната им страна.
  Българска работа!

 7. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Не бих казал, че редакторите на „Двери“ не знаят какво говорят. Повечето от тях пишат много добре. На моменти може да пресилват критиката към владиците, но ако се спазват каноните, повечето от тези владици трябва да се низвергнати и в затвора.

  Сайтът „Православие.бг“ ми е много симпатичен, но залиня напоследък. „Православието.ком“ трупат като герой на Гогол текстове отвсякъде, подходът е безкритичен, не спазват авторски права, пълно е с грешки.

  Българското богословие е излишно да се коментира. Сигурно сме единствената православна страна, в която богословите не са обединени в съюз. Дори в чужбина се гледаме като врагове. Какво има да делим? Една шепа кандидат-студенти? Едно-две полуугаснали списания? Ще ни съди Господ.

 8. [quote name=“Дон Кихот“]
  Сайтът „Православие.бг“ ми е много симпатичен, но залиня напоследък. [/quote]

  Залиняхме, защото хвърлихме много усилия по подкарването на новия дизайн, а сме много малко хора. Все повече разчитаме на външни сътрудници, а не на платени служители, и това е добра тенденция, според мен. Но си носи и рискове, както виждаме…

 9. Краси Богданов Анастасов каза:

  Митрополит Николай: Трагедията в Охрид е божие наказание!
  Лекар съм. Ендокринолог. Виняги съм подозирал ,че лошото ,което се случва на Българина и на Българския народ е резултат от Неверието и Неспазването на Божиите -Човешки закони .
  Хареса ми в статията :
  не за да не слушате Мадона или други нейни колеги, а за да не се отвратите от човека. Вижте тези тълпи. Това робско преклонение, изцъклените очи на масите.

 10. Милен Гребчев каза:

  Нищо страшно няма в М. Моето мнение е, че е просто човек, професионалист дажеТя се съобразява съвсем точно с глада на тълпа на пупула,тя е популярна, нищо лошо,един грешник повече,нищо ново.Ако името ви притеснява,знаете може би нейното-Луиза Чиконе Името й всъщност ако е Мадам всичко ще си е на мястото, няма да притеснява никого.Мадам не е страшна, не бойте се братям;за съжаление е тя и ние, не за омраза. Мадам е добра и пее добре и се отнася професионално, това е което привлече пупула към нея, доколокото са ми казвали,за разлика от другите „звезди“, тя не пие,не пуши,не употребява наркотици,пее и танцува със завидна енергия, организира и отговаря лично за всеки концерт и не се щади,и семейство има вече,сканладала е най-голямата й слава,тя го подготвя мисля,предварително-тийн изпълнения,а пък отговорен човекОбъркана е просто – това е Америка-няма символи, символика и светост, за нас е странно, на за тях не чак толкова, те са моралсти,не се притеснявайте, не е редно да хвърляме кал

 11. Николай Константинов каза:

  „Вижте тези тълпи. Това робско преклонение, изцъклените очи на масите. Този тук е засмян, зарадван до уши, друг плаче от истерично вълнение. Атмосфера, достойна за обитателите на лудницата. Жени простират ръце към златната идолица.“

  Просто е забавно да четеш за „робско преклонение“ в религиозен сайт. Абсолютно същото описание е валидно и за тълпите дето се натискаха да видят кутийката с кокаляците преди няколко месеца. 😀

  И не пиша това от симпатии към Мадона – напротив, не мога да я понасям, но също така не мога да понасям и религиозното промиване на мозъци.