Варненски урокМоже да харесате още...

7 Отговори

 1. трезвен каза:

  Няма как да не се радваме на това явление, защото за голям ужас на злото в нашето общество, то е символ на оздравяване. Да се молим на Бог, да бъдем будни- най-вече будни, да не позволяваме да бъдем мамени и да не се отчайваме. Защото ако бъдем ревностни в търсенето на истина и справедливост, Бог ще ни помогне, а с такава сила, няма кой да ни спре.

  Оправим ли си църквата, държавата бързо ще последва.

  Това във Варна е малка, но твърда крачка в правилната посока. В такива дни мога само да се гордея с това, че съм българин. Само ние си знаем колко много значи тази стъпка, след всичко което сме претърпели.

 2. Петър Николов каза:

  Слава на Бога, че този избор мина добре. Искам само да апелирам да протестираме съвсем кротко, и мирно. Не трябва да имаме дори помен от злоба в душите си, когато отстояваме правдата. Да се пазим от охулване на ближните! Смятам за много опасно пускането на компромати по телевизията. Хора в расо трябва да бъдат съдени единствено от Църковен съд и компрометиращи материали в никакъв случай да не стават достояние на обществото. Смятам, че така рискуваме да съблазним малките във вярата и да станем достойни за огнената геена.

 3. т георгиева каза:

  Оптимизмът е нещо добро. Но Варна никога повече няма да види Митрополит Кирил, както и ние. Варна не се бори достатъчно за разкриване обстоятелствата около смъртта на дядо Кирил. Тогава те трябваше да стоят пред синода и да настояват. Времето ще им покаже какво са загубили.
  Има и още един много тъжен момент около избора. Ужасната травма, която преживяхме, когато зли сили вдигнаха църквата на рогата си и я удариха с всички сили в земята. Тези ужасни разкрития, тази наказателна акция, тази месомелачка през която минахме всички!
  А хората извън църквата вече трудно ще пристъпят и ще се доверят…

 4. kamennik каза:

  Г-н Романов, не така отдавна църковните хора в друга жива общност не искаха „покорно да чакат своята съдба“. Тогава вие и медията ви застанахте на противната страна. Какво да си мислим за вас г-н Романов? Противоречите си.

 5. Не обаждам каза:

  [b][i]Nomina sunt odiosa?[/i][/b] Това пък какво ли ще да е? Вероятно наред подобрението в църковният климат ще ни се наложи да учим и латински? 😆

 6. Ivan юродиви каза:

  Нека не избързваме с емоциите,гръмки слова“нова ера“вятърна промяна:)! Типично за духовно начинаещи е гордост от малкото постигнато а късогледство за многото предстоящо.Колкото и да необичат някои в БПЦ сравнения,нужно е да погледнем себе си в огледалото и да се сравним с другите православни страни.Истината,е че сме обидно духовно изостанал народ, радваме се на наши си победи, които в съседните църкви са просто нормални неща. Летвата пред църквата в 21в. е високо вдигната,и за да се впише в историята трябва да усвои високо майсторство, със стара слава,чужди заслуги..т.н. си оставаш изолиран в Гето.