Споразумението между БПЦ и МТСП – нова „симфония“?Може да харесате още...

8 Отговори

 1. Fr Pavel каза:

  Поклонничество в Италия –
  http://www.ruskline.ru/monitoring_smi/2011/08/17/svyatyni_italii/

 2. Данаил Николов каза:

  „Състраданието не става с пари, а със сърце“ – точно така е. Затова се сещам сега за[b] седмия пример [/b] Снежана Митова, която от дълги години изхранва деца в неравностойно положение – с един родител или болен родител (наркоман, шизофреник, алкохолик), без родители и т.н. В момента мисля, че изхранва някъде около 100 деца в София и Варна. Когато е в София събира след литургията помощи пред храм св. Георги на 5-те кьошета (бул. Патриарх Евтимий 90). Делото й наистина е богоугодно.
  Повече за нея вижте на [url]http://hs-svetatroica.org/index.php[/url]

 3. Ролекс каза:

  Масонски ритуал в Пловдивска епархия. – http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2011-08-18&article=378660

  Днес рицарите и дамите тамплиери отбелязват три години от официалното признаване на Велик Приорат България за член на Ордена на тамплиерите от Йерусалим. Тази година празникът се чества в пазарджишкото село Паталеница. Тържествата ще започнат със специален ритуал в църквата „Св. Димитър“ в селото. Той включва поздравление от Великия Приор на Велик Приорат България Румен Ралчев и благословия към всички членове на Ордена и техните семейства и близки. Ще бъдат приети и нови постуланти (кандидати за рицари)….

 4. Dariya Zaharieva каза:

  Благодаря Ви за СЕДМИЯ пример! Със сигурност не съм обхванала всички и предмет на следващ текст ще бъдат добрите примери, които искам да проследя подробно.

 5. Данаил Николов каза:

  Дария,
  Идеята за следваща статия на тази тема е отлична. Точно погледнах, че на цитирания от мен уебсайт е посочен стария телефон на Снежана Митова. Ако ви трябва актуален мога да помогна.

 6. Стефан Чурешки каза:

  Българският народ е казал – ако намериш от поп сълза и от милиционер – полицай през комунизма – милост ще си направиш цяр за вечен живот. Не разбирам защо Държавата трябва да помага на Църквата – Държавата има огромни тежести, Църквата е освободена от данъци, поповете не дават касова бележка за услугите си, имат дарения, влиятелни приятели в България и чужбина – какъв ресурс идва за БПЦ от вселенското православие?- и имат огромни имоти, които ако се разработят Църквата самичка може да поеме цялата социална дейност на Държавата. За какво Държавата да дава ресурс – освен това ЦЪрквата цени повече мистическия акт и материята, а за хората, които могат да работят за вярата с дарбите, образованието, квалификацията и възпитанието си не отива никакъв ресурс – а уж човека бил важен при православието. Затова, ако гледаме рационално и пазарно на Църквата, то следва да се състави комисия от доказано вярващи и способни хора, които да управляват ресурса Й в социалната, здравната и културната сфера

 7. Данаил Николов каза:

  Помолих да актуализират телефона на Снежана Митова в „Контакти“ на [url]hs-svetatroica.org[/url] и сега вече има актуален телефон за връзка с нея. Доколкото разбрах от 22.08. до към средата на септември ще обгрижва подопечните си деца във Варна в сътрудничество с отците от храм св. Цар Борис (кв. Аспарухово).

 8. Баколан каза:

  Не е тайна, че за да бъдеш част от събора на светиите в BG, ще трябва да имаш пистолет на кръста, слушалки в ушите и качества на послушен негодник кариерист. Така че в BG е сбъркан чипът на смирението и светоусещането. Честито братя и сестри Християни! От утре сме други будали вървели, но смирени и послушни пред министерството на светии в BG.