Обявяване на наградите за националния конкурс за християнска журналистика „Казвайте истината“Като отхвърлите лъжата, казвайте истината всеки на ближния си… (Срв. Еф. 4:25).

 

На 1 октомври, когато почитаме празника Покров на Пресвета Богородица, Фондация „Покров Богородичен“ и порталът Православие БГ имат удоволствието да ви поканят на обявяването на наградите за националния конкурс за християнска журналистика под надслов „Казвайте истината“.

Целта на конкурса бе да открои и да насърчи добрата християнска журналистика и стремежа към високи професионални стандарти в отразяване на църковния живот, като излъчи най-добрите публикации по теми, посветени на християнската вяра и Църквата.

Сред десетките номинирани текстове ще бъдат обявени победители в следните категории:

  • интервю
  • аналитична статия
  • есе

Основните критерии за оценка включваха:

  • журналистически стил
  •  богословска и обща култура по въпросите на църковния живот и терминология
  •  оригиналност и творчески подход
  •  обективност
  •  пълнота и достоверност на информацията
  • обществена значимост на проблема и публикацията
  •  отзвук в социални мрежи и други медии

Наградените материали ще бъдат препубликувани в сайта Православие БГ с посочване на източника, като са предвидени следните награди за всяка конкурсна категория:

Първа награда – парична 300 лв. и ваучер за книги на стойност 100 лв.

Втора награда – парична 200 лв. и ваучер за книги на стойност 100 лв.

Трета награда – парична 100 лв. и ваучер за книги на стойност 100 лв.

 

Обявяването на наградите ще се излъчва на 01.10.2021 г. (петък) на живо от 18:30 ч. във Фейсбук на страницата на ателие-книжарница „Къща за птици“. Запишете се за участие в събитието, за да получите известие за началото на поточното предаване.
Можете да гледате събитието и на YouTube канала на Православие БГ (абонирайте се за канала, за да получите известие за начало на събитието).

Гости на събитието ще бъдат Пламен Сивов, директор на Фондация „Покров Богородичен“ и членовете на журито.

Пламен Сивов е завършил Юридическия факултет на Софийския университет. От 1996 г. е директор на Фондация „Покров Богородичен“, на която е също така един от учредителите. Редактор на списание Мирна (1996 – 2008), гл. редактор на списание Свет (2009 – 2011), редактор и автор в портала Православие.БГ. Член на Управителния съвет на Световната федерация на православната младеж SYNDESMOS (1999 – 2003). Автор на много статии за състоянието на Българската православна църква, преводач (от английски и руски) и редактор на книги и периодика.

 

Състав на журито:

Ставрофорен иконом Николай Георгиев – началник на отдел “Връзки с обществеността” при Светия Синод на Българската православна църква и председател на църковното настоятелство на митрополитския катедрален храм “Св. Неделя” в София

 

 

Сандра Керелезова – журналист и редактор

 

 

 

 

Иван Стамболов (Сула) – писател и публицист

 

 

 

 

Андрей Захариев – журналист, преподавател по антична философия, писател и публицист

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...