Католикос-Патриарх на цяла Грузия Илия II се срещна с митрополит Антоний, главен секретар на Украинската православна църква



На 7 юни в Тбилиси Светейшият и Всеблажен Католикос-Патриарх на цяла Грузия Илия II се срещна с Борисполския и Броварски митрополит Антоний, главен секретар на Украинската православна църква.

Митрополит Антоний беше придружен от протойерей Николай Данилевич, заместник-председател на Отдела за външни църковни връзки на Украинската православна църква. На срещата присъстваха и клириците на Украинската православна църква протодякон Вадим Новински и протодякон Алексий Пертин.

От страна на Грузинската православна църква на срещата присъстваха още местоблюстителят на Патриаршеския престол Сенакски митрополит Шио, председателят на Външния отдел на Грузинската патриаршия Зугдидски и Цаишски митрополит Герасим, митрополитът на Ахалцихе и Тао-Кларджети Теодор и Горийският и Атенски митрополит Андрей.

По време на разговора, който се проведе в топла и братска атмосфера, митрополит Антоний осведоми Негово Светейшество Католикос-Патриарх Илия II за това, което реално се случва по отношение на украинското Православие. Бяха обсъдени начини за по-нататъшно сътрудничество с Грузинската православна църква.

Същия ден се състоя и среща между главния секретар на Украинската православна църква и местоблюстителя на Грузинския патриаршески престол.

 

Източник: patriarchia.ru

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...