Нова книга на издателство Омофор

Новата книга на издателство Омофор  "Пътят към сърцето" е сборник с беседи, изнесени от архимандрит Захария в България през 2007 и 2008 г. Тема на сборника са пътищата за намирането, просвещаването и благодатното разширяване на сърцето, които авторът разкрива въз основа на опита и богословието на св. Силуан Атонски и старец Софроний (Сахаров). Включени са и други негови текстове по темата.

 Архимандрит Захария , роден през 1943 г. в Кипър, е духовно чедо в продължение на 27 г. на старец Софроний (Сахаров) и духовник в основания от стареца манастир „Св. Йоан Кръстител” в Есекс, Великобритания. Изучавал е богословие в Православния богословски институт  „Св. Сергий” в Париж и Богословския факултет на Солунския университет, където получава и докторска степен.

 Огромната трагедия на нашето време е в това, че ние живеем, говорим, мислим и дори се молим на Бога извън сърцето си – извън дома на нашия Отец. А сърцето е мястото, където иска да почива „Духът Божий”, за да се „изобрази в нас Христос”. Само тогава можем да се изцелим и да станем личности-ипостаси по образа на истинската и съвършена Ипостас на Сина и Словото на Бога, Който ни е сътворил и изкупил с драгоценната Си Кръв в непостижимата Си саможертва. Ако „обработваме” почвата на сърцето си с плуга на покаянието и непрестанно го напояваме с живата вода на благодатта, ще дойде време, когато „ще се ден развидели и зорница изгрее в сърцата ни”. В един момент енергията на Духа на Истината, натрупала се в сърцето, ще го отвори, ще го разшири до безкрайност и то ще стане способно да обгърне небето и земята и всичко съществуващо. В онзи ден човекът ще влезе в Истината и ще се роди отново като истински човек.

Архим. Захария

[поръчай]

Коментари

коментара

Нова книга на издателство Омофор

Въплътилият се Бог

Съставител: Катрин Асланоф
Превод: Анжела Петрова
Редактор: Димитър Попмаринов
Коректор: Лора Султанова
Страници: 464, твърда подвързия
Цена: 20 лв

[поръчай]
(more…)

Коментари

коментара

Нова книга на издателство Омофор

На 2 март 2006 излезе от печат новата книга  на издателство Омофор – "Православието" от Павел Евдокимов.

Преводът е  на Андрей Романов, редактор – Венета Дякова, богословска редакция – Мариян Стоядинов.

Скоро книгата ще е в разпространителската мрежа. Цената – 11 лв.

повече за книгата и нейния автор
[поръчай]

Коментари

коментара

Близки теми:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + four =

*