Семинар: Източноправославна музика


Семинар "Източноправославна музика" ще се проведе на 8 юни 2006 г. от 14.00 часа в Аулата на Богословския факултет в София. Той е подготвен с инициативата на преподаватели от Катедра Систематическо и Практическо богословие на Богословския факултет и изследователи от Секция „История на музиката” към Института по изкуствознание към БАН.

Тази последна сесия ще бъде посветена на съвременната интерпретаторска практика на църковното пеене и предизвикателствата към диригенти и изпълнители на църковна музика в България.

Интересното на това последно заседание е, че ще се проведе на два етапа:

1. Научна сесия.

Доклади ще изнесат проф. д-р Ст. Хърков, доц. д.изк. Кр. Япова и ас. Стайковски.

2. Кръгла маса по проблемите на съвременната църковно-певческа практика.

Участват още Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Неофит, проф. д.изк. Е. Тончева, проф. д.изк. С. Куюмджиева, проф. дфн Г. Попов, доц. Д. Димитров, ас. дякон д-р И. Иванов, ст. преп. И. Праматаров, свещ. К. Попов, Л. Игнатов и др.

Събитието ще бъде отразено в присъствието на Канал 1 на БНТ, БНР, Нова Тевелизия и екипи от интернет медиите.

Ще се радваме на Вашето присъствие и участие в провеждането на Сесията. Ако предвиждате участие в Кръглата маса, моля обърнете се за информация към д.д-р. Иван Иванов:

тел. 0898204686, email: studio.liturgico@gmail.com
Богословски факултет пл. „Света Неделя” № 19, тел: 9890115

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...