Гласувайте за награда на публиката в конкурса „Духовният реализъм“stnicholas

ТЕКСТОВЕТЕ ОТ КОНКУРСА >>>

Православие.БГ благодари на всички млади хора, които се включиха със свои есета в литературния конкурс по темата "Духовният реализъм". Срокът за изпращане на текстовете вече приключи, а от днес – 17 септември 2012 г., стартира гласуването на публиката.

Награда на публиката
Започналото от днес гласуване ще определи кое есе ще спечели приза на публиката – предметна награда, грамота и ваучер за закупуване на книги на ИК „Омофор" на стойност 100 лв.

Читателите на Православие.БГ могат да се запознаят с всяка от публикуваните в портала статии, получени за конкурса, и да дадат своя вот за нея (отрицателен или положителен). Всеки потребител може да гласува по веднъж на ден за всяка от статиите. Крайният срок за гласуване е 1 октомври 2012 г. включително.

Допуснатите за участие текстове са публикувани с минимална редакторска намеса с цел читателите да могат да преценят грамотността и общата култура на участниците, най-младият от които е на 11 години.

Награди на журито
Жури в състав: Мария Иванова – богослов, хоноруван преподавател в СУ и координатор на ИК „Омофор", Андрей Романов – преподавател по философия в СУ, публицист, преводач и редактор в Православие.БГ, и о. Зоран Мамучевски – ръководител на Православния център „Проф. Т. Коев", ще определят носителите съответно на първата, втората и третата награда.

Първа награда – 200 лв., грамота и ваучер за книги на ИК „Омофор" на стойност 100 лв.
Втора награда – 100 лв. и ваучер за книги на ИК „Омофор" на стойност 100 лв.
Трета награда – 50 лв. и ваучер за книги на ИК „Омофор" на стойност 100 лв.

Есетата на наградените ще бъдат публикувани в списание „Свет".

Победителите
Кои са имената на участниците, отличени от журито и от публиката, ще стане ясно на 13 октомври 2012 г. (събота) от 19 ч. в столичната ателие-книжарница „Къща за птици", ул. „Проф. Асен Златаров" 22. Очакваме ви!

ТЕКСТОВЕТЕ ОТ КОНКУРСА >>>

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...