Един български свещеник се нуждае от нашата помощМоже да харесате още...

3 Отговори

 1. ieromonah Ioan каза:

  Нашата църковна община „Св.св. Кирил и Методий“ Виена, ще изпрати 1500 лева по сметката. Предайте поздрави на отец Божидар.
  Христос възкръсна!

 2. plamen каза:

  …и слава Богу. Давате прекрасен пример.

 3. valentine каза:

  Не само прекрасен пример, но истинска християнска отзивчивост на сърцето! Как да не трепне сърцето на човека при този жест на най-практическо изпълнение на Христовата заповед да обичаме ближния като себе си, където две църковни общности в две различни страни носят високото име на светите братя Кирил и Методий и едната братски подава ръка за помощ (и молитва, твърдо вярвам) на другата. Да се поучим, братя и сестри, и по същия начин и ние веднага да се отзоваваме на нуждите на другите.

  Може би не бих написал тези редове, ако вчера не бях чул коментара „абе те имат пари, нека да пращат”. Каква лъжлива констатация! Защо си мислим, че църквите в Западна Европа са по-богати от нашите църкви? В относително изражение (т.е. като абсолютни цифри) те може би са по-богати, но сравнете не само бюджета на църквите там, а също и разходите им. Аз самият съм свидетел, как църкви в Западна Европа едва „връзват двата края”, макар да разполагат със значителни средства, тъй като разходите там за издръжка на храма и на църковната общност са много по-високи от разходите, които правим ние тук. Аз съм сигурен, че църковната община „Св. св. Кирил и Методий” във Виена биха могли да вложат тези 760 евро в друго благородно начинание, но те решиха да ги подарят на отец Божидар (когото лично познавам от много години) и да облекчат живота му, за да служи и по-нататък на Господа и на своите енориаши.

  Затова нека не бързаме с думи, а с дела на милосърдието!