Конкурс за избор на психолог – мотивационни работилници „Има защо“Фондация „Покров Богородичен“ обявавява конкурс за избор на психолог, който да се включи в проект за работа с младежи. Проектът Мотивационни работилници „Има защо“ е насочен към младежи в тийнейджърска възраст от софийски училища и техните родители, и се изпълява от фондацията за периода януари 2020 – май 2021 год.

Целта на проекта е да помогне на децата за справяне с емоционална нестабилност, затруднения и рискове, като им предложи подкрепяща среда, мотивиращи стратегии за справяне, възможност за включване в групи по интереси и теми, които ги вълнуват. Проектът предвижда  развиващи и образователни еднодневни срещи, които ще се провеждат в центъра на София. В срещите ще участват специалисти и публични личности, които младежите са в състояние да припознаят като ролеви модели.

Срещите включват взаимодействие с участниците, дискусии, демонстрации, отговори на въпроси, художествено разработване на проблеми – възможност за писане и публикуване на есета, фотографии и видеоматериали. 

Основни дейности:

 • Предлага и консултира съдържание на документи  за идентифициране на проблеми и потребности на децата – анкети, формуляри за обратна връзка от участници, родители и учители и други. Обработва и анализира анкети, изотвя доклади по предварително зададени теми.
 • Дава становище по програмата на работилниците.
 • Следи индивидуалните психологически особености на участниците и предлага специализирана помощ и съдействие при нужда.
 • Осъществява супервизия на работата на модераторите на срещите.
 • Оказва индивидуална психологическа подкрепа на потребителите на услугите и техните семейства. Провежда семейна консултация при направена изрична заявка.

Изисквания към кандидатите:

 • завършена образователна степен по психология;
 • опит от работа с деца и младежи – не е задължително да е по специалността;
 • добра езикова и обща култура;
 • желание за работа в екип и възможност да изпълнява задачи в срок;
 • добри комуникативни умения;
 • инициативност, способност да се организира и да работи под напрежение

Други качества, които ще се преценяват:

Професионална етика; личен интегритет, християнски мироглед.

Конкурсът ще се проведе на два етапа:

 • Подбор по документи (автобиография и мотивационно писмо). Получените кандидатури ще бъдат разгледани и оценени от екипа на фондацията.
 • Интервюта с одобрените кандидати. Одобрените по документи кандидати ще бъдат поканени на интервю.

 Срокове:

до 10 февруари – подаване на документи за участие 

до 15 февруари – разглеждане и оценка на получените кандидатури

до 20 февруари  –  интервюиране на избраните кандидати

до 1 март  – съобщаване на резултатите

Документи за кандидатстване може да изпращате на адрес: officepokrov@gmail.com 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...