Концерт на детска певческа капела от Екатеринбург в РКИЦМоже да харесате още...

10 Отговори

 1. Т. Георгиева каза:

  Имах голямата радост да чуя прекрасните песнопения на детската певческа група в храм Александър Невски. За съжаление не успях да ги слушам в св. Неделя на Литургията, а вечерта в мраморната зала те ни разплакаха. Едни от нас си спомниха детските години и песните, които пяхме тогава и плакаха от носталгия по детството и чистотата.
  Прекрасните руски дечица възпяваха България НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пяха „Жив е той Жив е“ и тези песни, които трябва да знаят и помнят всички българи.
  Нашите пък, българските деца пеят чалга, „танцуват“ на нея, слушат я денонощно. Дори на 8 март пред майките си играят кючек под звуците на „песните“ на Азис.
  А в отговор на тази гавра – министърът на просветата „дипломатично“ ни съобщи, че „чалгата не е забранена“!
  Та аз за това плаках. Защото България е мъртвец. Страна без дух и надежда.
  Бог да пази децата, които дойдоха отдалеч за да разтърсят сърцата ни. Да пази и нашите деца, които живеят в зловонна, пошла, бездушна среда.

 2. Balama каза:

  „Жив е той жив е“ не е ли един вид родоначалник на чалгата? Или по–скоро е един вид носител на мпровизирания революционен заряд на вече старото соц. време. Поне такава бе импровизацията, може би идеална подготовка за дните на чалга, бездуховност, клюкарска гордост, бездушие и наглост в името на превъзпитанието и сполучената лъжа на гуру модела. Самата зловонна, пошла и бездушна среда произлиза от самите нас и нямаме никакво оправдание. Както се пее в една песен “ Ние сме като горски цветя, ние сме… “ Ужас!

 3. Т. Георгиева каза:

  Руските деца пяха на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК наши песни възпитали в родолюбие поколения наред.
  А ние слагаме на тетрадките и на учебните пособия снимки на задните части на Азис, който пожелава успех на учениците! В какво? Може би да следват примера му?
  Друга пък негова колежка пита, изригвайки в бяс: Защо нея да я няма на корицата на ученическа тетрадка? Тя била „жива звезда“!
  Вие се наричате балама в коментар №2. И цитирате някаква песен за горски цветя ужасен.
  Не зная тази песен, но зная, че чалгаджиите се самозабравиха. Че това е политика за унищожение на всичко човешко. Че пошлостта се толерира за да бъде унищожен духът на човека. Бог да съди тия, които погубват децата ни, православната ни страна, убиват вярата, радостта и всичко духовно.
  Жалко, че трябва да пиша това тук, но може би за нас надеждата е отвън. Ние нямаме сетива да осъзнаем позора си. НИЕ НЯМАМЕ ДУХОВЕН РЕСУРС да противостоим и да се борим.
  Бог да пази децата дали ни глътка въздух!
  И да ни даде надежда.

 4. Т. Георгиева каза:

  По времето на зилотския си период споделях мнението Ви за революциите, като особено ми е неприятна социалистичесаката такава в чието безвремие и отчаяние имах нещастието да живея. Както и в постсоциализма на дивия мутренски капитализъм.
  Но в момента не става дума за това. Изборът е какво визуално възприятие да имат децата отивайки на училище. Да гледат края на гърба на един извратен човек, да възприемат ценностите на хора, чието самочувствие „на звезди“ се крепи единствено на кубиците на силиконовите им протези, или да гледат лицата на Левски и Ботев от учебните си пособия.
  Мисля, че спор с Вас по този въпрос няма как да има.

 5. магнит за фентази каза:

  Като говориме за Азис, знаете ли, че не е гей? Или поне така съм чул. Защо ли го прави?
  Може да съм старостилец, гей, мутра жадна за власт над човешките душички, може да съм всичко, но дотам да стигна за едните пари и име, не мога да го проумея, и защо да пожелавам Божия съд и гняв на другите? Темата е деликатна и ако си в страст и жажда е много трудно да се откажеш, въпреки големите си подвизи душата е в капана на интригата и заигравката. А сега можем да насъскаме кучетата по Азис, ако ни стиска и не се страхуваме от закона в НРБ?!?!? Васко има парички, преполагам и връзки на обувките, а може и да се окаже утре с досие и т.н.

 6. никой но с мир каза:

  „Бог да съди тия, които погубват децата ни, православната ни страна, убиват вярата, радостта и всичко духовно“ .

  И това са думи и мисли на топ Православни, които се и опитват да превъзпитават и в същото време твърдят, че живеят в Църквата на Христос? След като имате претенции, добре Бъдете, а не ни баламосвайте с глупостите на собственото си реализиране, интригантска гуру заигравка и страх от истината.
  Просто си казвам мнението с риск да си повредя компа или нещо такова. „Страх лозе пази“ А и доверие на тоя, който те гази и твърди, че е згазен, как да имаш?

 7. Т. Георгиева каза:

  Убийците на на дух, светлина и надежда, които човешки съд не може да съди. Тях Бог да ги съди! Не виждам никакво противоречие с православието.
  Не искате да говоря. Добре, но защо НЯКОЙ НЕ КАЖЕ ВСЕ ПАК на хората, че това нещо – азис, и виещите като чакали силиконови „образци на красота“ и цялата тая извратеност, СА НЕЩО ГРОЗНО, ДОЛНОПРОБНО. Че то е наложено с цел погубване душата на човека. Че ние може и да нямаме сили да се съпротивляваме на тази душегубна политика, но НЕ Я ОДОБРЯВАМЕ и ЗНАЕМ, ЧЕ ТОВА Е ПОШЛО и говори за лош вкус, простащина и селяния.
  „Азис не е забранен“ с мила дипломатична усмивка казва министърът на просветата. Само това ли трябва да каже той? Та това е толериране на тая пошлост.
  Нямаше да говоря, ако имаше кой друг да го каже. Но няма.

 8. Т. Георгиева каза:

  За да приключа темата по позитивен начин бих предложила нещо осъществимо, което има отношение към добротоворчеството. Понеже чалгата е комерсиална и произвежда пари в материално отношение, както и деградация в духовно – да бъде обложена с данък ЛУКС. С тези пари да бъде помогнато финансово на даровити деца с творчески заложби. /Според мен всички са такива/. Помощта да бъде предимно в домовете за изоставени деца. Те също са ресурс за страната ни, както и децата с родители.
  Защото знаем, че тези „звезди“ които с „изкуството“ си принизяват и опошляват народа – те са подсигурили скъпи елитни, престижни училища за своите деца.
  Това няма да им помогне особено, защото децата им ще плащат греховете на родителите си. Нека да го кажа направо – човешкият живот е кратък и не сме преки свидетели на Божието възмездие, но висша справедливост има. Бог не може да бъде измамен. И Бог поругаван – не бива!
  А човек е образ и подобие Божие.

 9. Цепльонче каза:

  Всиюко е чалга. Правописът на някой, също!
  Чалга, пари, водка и секс, истински и реални ценности. На който не му харесва да смени манталитета си! Ха-ха-ха!
  Не трябва да осъждаме, моля ви не го забравяйте. Нашите Православни Владици са съгласни с чалгата и културата на БГ времето. Така че да не пишем смешки и нека не нарушаваме покоят на хората и всички помагащи. И без друго нищо не може да се направи!

 10. Т. Георгиева каза:

  Нищо не може да направи този, който се е примирил. Но има смисъл да се пише и всичко се чете. За пример ще дам следното: Преди месеци във фейсбук дадох идея как да бъде намален обема на боклука. По повод циганите и заетостта им бе идеята ми. Предложих цената на пластмасата да се увеличи в пунктовете за вторични суровини. Събирайки я те ще имат прехрана, а освен това боклука като обем чувствително ще намалее. Това мое предложение веднага бе внедрено. Видях, че масово се събират пластмасовите бутилки от кофите.
  Надявам се и идеята ми за вдигане духовното равнище на народа ни да бъде оценена и приложена на практика. Политикът, който направи това, ще остане в историята не като крадец и кокошкар, а ще е наравно със светите мъже равноапостолни и просветители. св. Кирил и Методий, св. цар Борис, св. Климент Охридски.
  И това дело ще има голяма цена пред Бога и в историята ни като православен народ.