Лекция на проф. Георгиос Мандзаридис в СофияНа 12 септември т.г., неделя, от 18.00 часа в залата на Софийска св. Митрополия проф. Георгиос Мандзаридис от Солунския университет ще изнесе лекция на тема "Молитвата за враговете в богословието на св. Силуан Атонски". Гостуването на проф. Мандзаридис в България е по повод на провеждащата се във Варна Седмица на православната книга.

Лекцията и свободната дискусия, която ще се състои след нея, се организира от Софийска св. Митрополия, със съдействието на фондация "Покров Богородичен". Входът е свободен. В рамките на събитието проф. Мандзаридис ще представи и новото издание на ИК Омофор "Писма до монахиня Ксения" на св. Григорий Палама.

Лекциите на проф. Мандзаридис, които бяха организирани миналата година, минаха при много висок интерес в България. В момента се подготвя издаването на книгите на известния гръцки богослов "Паламика" (класическото му изследване на учението на св. Григорий Палама) и двутомното издание "Християнска етика".

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...