Помощ за възстановяването на столичния храм „Св. Параскева”


Църквата „Св. Параскева” в София бе опожарена на 10 юли 2005 г. За възстановяване на щетите са необходими 200 000 лв. Църковното настоятелство на храм „Св. Параскева” моли всеки, който има възможност, да помогне за възстановяването на опожарения храм.

 

Изгорен бе дърворезбованият позлатен иконостас, както и олтара. Засегнати от пожара са стенописите, купола, пода и електроинсталацията на храма.

На 28 октомври Знеполският епископ Николай извърши обновление на централния олтар на храм „Св. Параскева” и отслужи св. Литургия в съслужение с протосингела на Софийска митрополия архимандрит Йоан, предстоятеля на храма прот. Николай Георгиев и софийски свещеници.

В столичните храмове, както и в Православната книжарница на ул. „Бенковски” 9 може да намерите картичка, чиeто изображение представя вида на олтара преди и след пожара. Със закупуването й може да подпомогнете възстановяването на храм „Св. Параскева". 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...