Стартира дарителска кампания за строежа на храм „Св. Климент Охридски“ в ДобричИзточник: Община "Добрич"

Новият православен храм „Свети Климент Охридски” ще бъде първият в областите Добрич, Варна и Шумен, който ще носи името на Св. Климент Охридски. Първата копка на новия храм бе направена на 2 ноември 2004 година от негово блаженство Сава–Митрополит на Варшава и цяла Полша, и Варненския и Великопреславски митрополит д-р Кирил.

Проектът за построяването на новия храм е дарение на Арх. Асен Коев, а Община Добрич е предоставила безвъзмездно терен от 879 кв.м.

Дарителската кампания стартира официално в края на миналата седмица. Тя е под патронажа на Кмета на Добрич Детелина Николова и ще подпомогне изграждането на новия православен храм “Свети Климент Охридски”. Всеки дарител може да закупи картичка или икона в православните храмове в Добрич.

500 картички на цена 10 лева с изобразен Свети Николай, ще могат да се купуват от църквите “Света Троица” и “Свети Георги”. Ще се предлагат и икони на цена от 50 ст.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...