Тази неделя „Вяра и общество“ ни разказва за ангелите


„Не винаги можеш да разчиташ на ангел-пазител – затова… направи си застраховка” – текстът на тази реклама, която отскоро шества в нашите медии, провокира разговора ни с протойерей Ангел Ангелов за безплътните небесни сили.

Преди това обаче ще ви разкажем за едно от чудесата на ангела-пазител на България св. Йоан Рилски – единственото известно чудо, станало на бойното поле с български войници.

От кореспондента на БНР в Белград ще научите подробности за развитието на спора в сръбския Свети Синод около автентичността на подадената от патриарх Павле оставка. Ще разговаряме и за това дали сръбският модел няма да провокира аналогичен процес в Българската православна църква.

В същото предаване ще ви покажем една малка реликва, която все още очаква храм, който да я приюти – най-неочаквано Националният исторически музей се оказа пазител на късче от дрехата на Св. Йосиф от Леонипа.

Напомняме ви, че предаването „Вяра и общество” тази неделя ще се излъчи от 10.30. По БНТ САТ можете да ни гледате същия ден от 11.30, а за тези, които будуват нощем, е повторението ни по БНТ 1 от 3.55 ч на 2 срещу 3 ноември. На сайта ни www.bnt.bg може да ни гледате от понеделник идната седмица. Зрителите на „Вяра и общество” могат да се свързват с екипа на предаването на редакционния тел. 814 2175 или на e-mail viara@bnt.bg.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...